Red meat is the most populer type of meat consumed worldwide. The contamination occuring from farm to table, it's public health aspect and economic impact will always be an area of interest to food hygienists. People were effected by social changes and these effected the way they protect red meat. None of these preservation methods were as profitable as packaging materials. These packaging materials vary due to the application type, material, and the product of concern. This rewiev underlines the importance of packaging materials in red meat industry
Kırmızı et dünya çapında en fazla tüketilen et tipidir. Çiftlikten masaya kadar meydana gelen kontaminasyon ve kontaminasyonun halk sağlığı etkileri ile ekonomik boyutu her zaman gıda hijyenistlerinin ilgi alanı olmaya devam edecektir. İnsanlar, toplum hayatındaki sosyolojik değişimlerine paralel olarak kırmızı eti korumak için çeşitli önlemler almışlardır. Ancak bu yöntemlerden hiçbiri paketleme materyalleri kadar verimli olmamıştır. Paketleme materyalleri uygulama şekline, materyale ve uygulanacak ürüne göre değişkenlik göstermektedir. Bu derleme kırmızı et endüstrisinde paketleme materyallerinin teknolojik ve hijyenik boyutunu vurgulamaktadır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).