Resveratrol is a non-flavonoid polyphenol that has attracted attention as a potential anti-cancer agent. On the other hand, it is expressed that coronory heart diseases are prevented by resveratrol. It has been related with resveratrol the benefits of drinking red wine 1or 2 glasses in a day. An inverse correlation between consumption of red wine and incidence of cardiovascular diseases led to the concept of the “French paradox”
Resveratrol flavonoid olmayan bir polifenol olup, potansiyel bir antikanserojen bileşik olarak değerlendirilmekte bunun yanı sıra söz konusu bileşiğin koroner kalp hastalıklarını önlemede etkili olduğu ifade edilmektedir. Günde 1-2 kadeh kırmızı şarap tüketiminin yararları bu bileşikle ilişkilendirilmiştir. Kırmızı şarap tüketimi ile kardiovasküler hastalıkların oluşumu arasındaki ters orantı Fransız paradoksu olarak tanımlanmaktadır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).