BibTex RIS Kaynak Göster

Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 3, 37 - 41, 01.06.2006

Öz

Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 3, 37 - 41, 01.06.2006

Öz

Tüketicilerin bilinçlenmesiyle birlikte gıda ambalajlarının üzerindeki etiketleme ve üzerinde yazılan bilgilerin önemini daha da artırmıştır. Ürünün kimliği olan etiket, ürünlerin bileşim yüzdesi, katkı maddeleri, saklanması, kullanım şekli, saklanma koşulları, ürünün korunması konularında tüketiciyi bilgilendirmesi gibi amaçlarının yanında tasarımındaki fark ile tüketicinin seçimine yardımcı olarak ürünün satışında büyük rol oynar. 1-ETİKETBu makale gıdaların etiketlenmesine ait temel Etiket kısa tanımı ile bir ürünün özelliklerini ve bilgiler ve etiket çeşitlerinden bahsedilmiştir. Ayrıca bilgisayar teknolojilerin gelişmesiyle ortaya çıkan ve tüm ürünler için kullanılabilen hem üreticiye hem de tüketiciye sayısız avantajlar sağlayan çizgi kod barkod sisteminin özellikleri ve işlevselliği ayrıntılı tartışılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Yadigar Peker Bu kişi benim

Cengiz Caner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Peker, Y., & Caner, C. (2006). Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda, 4(3), 37-41.
AMA Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. Haziran 2006;4(3):37-41.
Chicago Peker, Yadigar, ve Cengiz Caner. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda 4, sy. 3 (Haziran 2006): 37-41.
EndNote Peker Y, Caner C (01 Haziran 2006) Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda 4 3 37–41.
IEEE Y. Peker ve C. Caner, “Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”, Akademik Gıda, c. 4, sy. 3, ss. 37–41, 2006.
ISNAD Peker, Yadigar - Caner, Cengiz. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda 4/3 (Haziran 2006), 37-41.
JAMA Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. 2006;4:37–41.
MLA Peker, Yadigar ve Cengiz Caner. “Gıdaların Etiketlenmesi Ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD”. Akademik Gıda, c. 4, sy. 3, 2006, ss. 37-41.
Vancouver Peker Y, Caner C. Gıdaların Etiketlenmesi ve Çizgi Kod Sistemi BARKOD. Akademik Gıda. 2006;4(3):37-41.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).