BibTex RIS Kaynak Göster

Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 2, 6 - 10, 01.04.2006

Öz

Waste management is one of the essential components of sustainability principle. In recent years, recycling and reuse principles dominate in waste management and thereby, waste materials are considered as a resource which can be recovered instead of a waste to be disposed of. The contribution of Turkish Food Industry to sustainability can not be overlooked and only 20% of food industry wastes are disposed. At this stage, conventional methods are used. Recent developments suggest that biotechnological applications especially enzymatic practices show promising results for a potential ecological recycling and reuse of food wastes

Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 2, 6 - 10, 01.04.2006

Öz

Atık yönetimi, sürdürülebilirlik ilkesinin uygulamadaki önemli bileşenlerinden biridir. Son yıllarda atık yönetimine “Geri Dönüşüm ve Yeniden Kullanım” yaklaşımı ağırlığını koymakta ve bu bakış açısı ile atık maddelere, çeşitli ürünlere dönüştürülebilir yeni hammaddeler gözüyle bakılmaktadır. Gıda sanayimizin Türkiye'de sürdürülebilir kalkınmaya etkisini yadsımamız mümkün değildir ve gıda sanayi atıklarımızın ancak %20'si bertaraf edilebilmektedir. Bu aşamada da alışılagelmiş yöntemler kullanılmaktadır. Son gelişmeler incelendiğinde ise biyoteknolojik uygulamalara ve özellikle de enzimatik uygulamalara gıda sanayi atıklarının ekoteknolojik bir yaklaşımla değerlendirilmesinde başvurulabileceği anlaşılmaktadır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Ufuk Yücel Bu kişi benim

Gaye Öngen Bu kişi benim

Gaye Güngör Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yücel, U., Öngen, G., & Güngör, G. (2006). Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda, 4(2), 6-10.
AMA Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. Nisan 2006;4(2):6-10.
Chicago Yücel, Ufuk, Gaye Öngen, ve Gaye Güngör. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda 4, sy. 2 (Nisan 2006): 6-10.
EndNote Yücel U, Öngen G, Güngör G (01 Nisan 2006) Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda 4 2 6–10.
IEEE U. Yücel, G. Öngen, ve G. Güngör, “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”, Akademik Gıda, c. 4, sy. 2, ss. 6–10, 2006.
ISNAD Yücel, Ufuk vd. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda 4/2 (Nisan 2006), 6-10.
JAMA Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. 2006;4:6–10.
MLA Yücel, Ufuk vd. “Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları”. Akademik Gıda, c. 4, sy. 2, 2006, ss. 6-10.
Vancouver Yücel U, Öngen G, Güngör G. Eko-Teknolojik Yaklaşım İle Gıda Sanayi Atıklarında Enzim Uygulamaları. Akademik Gıda. 2006;4(2):6-10.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).