Consumption of crustacea, mammals, reptiles, algies and fish, broadly distributed within the sea that covers the ¾ of the world, are associated with a number of diseases. Eighty percent of cases due to sea food consumption are caused by scombroid toxicosis histamin fish toxicosis . Scrombroid fish toxicosis was first reported in 1828 and subsequently recognised in several countries. Today, it occupies an important place within widespread food intoxication in the world
Dünyanın 3/4 'ünü kaplayan denizlerin çok geniş bir bölümüne yayılan kabuklular, memeliler, reptiller, algler ve balıkların tüketilmesiyle pek çok hastalık şekillenmektedir. Scombroid zehirlenme histamin balık zehirlenmesi , deniz ürünlerinin tüketilmesi sonucu meydana gelen vakaların %80'ini oluşturmaktadır. Scombroid balık zehirlenmesi ilk olarak 1828 yılında bildirilmiş ve daha sonra bir çok ülkede tanımlanmıştır. Bugün, dünyada yaygın olarak görülen gıda kaynaklı intoksikasyonlar arasında önemli bir yer tutmaktadır 13,25
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).