It is of considerable importance to analyse food materials for biogenic amines because of their potential toxicity. It is diffucult to determine biogenic amines in foods as the matrix is very complex. Therefore, extraction and purification steps must be undertaken prior to chromatographic analysis. After the purification step biogenic amines are converted to their derivatives and analyzed generaly by high performance liquid chromatography HPLC . Benzoyl chloride, o-phthaldialdehyde OPA and dansyl chloride are the most common derivatization agents. In general, precolumn derivatization is applied. This paper explains analytical methods to determine biogenic amines in different kind of foods
Potansiyel toksisitelerinden dolayı çeşitli gıdalarda bulunan biyojen aminlerin analiz edilerek belirlenmesi oldukça önemlidir. Gıdaların matriksi kompleks olduğundan biyojen aminlerin analizi oldukça zordur. Bu nedenle kromatografik analizden önce gıdalardaki biyojen aminlerin ekstraksiyonu ve saflaştırılması gerekir. Saflaştırma aşamasından sonra biyojen aminler uygun türevlerine dönüştürülüp çoğunlukla yüksek performans sıvı kromatografisi HPLC ile analiz edilirler. Benzoil klorür, o-fitaldialdehit OPA ve dansil klorür en çok kullanılan türevlendirme reaktifleridir. Türevlendirme genel olarak kolon öncesi uygulanır. Bu derlemede farklı gıdalardaki biyojen aminlerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen analiz yöntemleri anlatılmaktadır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2006 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).