BibTex RIS Kaynak Göster

Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 2, 30 - 35, 01.04.2006

Öz

Toplu yemek üreticisi işletmeler için sosyal fayda öncelikli amaç olmakla birlikte, hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve iş verimliliğinin arttırılması hayati önem taşımaktadır. İşgören verimliliğinin arttırılmasında en önemli unsurlardan biri olarak, iş doyumlarının ölçülmesi, bu çalışmanın temel amacını oluşturmaktadır. Kocaeli' de faaliyet gösteren toplu yemek üreticisi işletmelerde çalışanlara yönelik bir saha araştırması yapılmıştır. Elde edilen veriler istatistiksel olarak analiz edilmiş ve demografik özelliklerine göre iş doyumu üzerine saptamalarda bulunulmuştur.

Kaynakça

  • Akçadağ, S. ve Yıldırım, A., Toplu Yemek Üreticisi İşletmelerde Çalışan Yöneticilere İlişkin Ampirik Bir Çalışma, Gıda Mühendisliği Dergisi, Yıl:8,Sayı:17,S:19, 2004
  • Açkurt , F., Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Mönü Planlama, 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS (Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul, S: 12-14, 1999.
  • Acar, N., İnsan Kaynakları Yönetimi, Milli Prodüktive Merkezi Yayınları, No: 640, S:51, 2.Baskı, 2000.
  • Boyacıoğlu, D., İstanbul'daki Hazır Yemek Sektörü Bugün Hangi Noktadadır?, Gıda Teknolojisi, Yıl:1, Sayı:6, S:16, 1996.
  • Birer, S., Toplu Tüketim Yerlerinde İnsan Gücü Verimliliğini Arttırmaya Yönelik Beslenme Eğitimi, Milli Prodüktive Merkezi Yayını, S:21, Ankara, 1984.
  • Davis, K., (Çev: Kemal Tosun vd.), İşletmede İnsan Davranışı (Örgütsel Davranış), İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yayın No: 199,S: 95.
  • Erkan, N., Ergonomi, Verimlilik, Sağlık ve Güvenlik İçin İnsan Faktörü Mühendisliği, Milli Prodüktive Merkezi Yayınları, No: 276, S: 54, 3. Baskı, Ankara, 1996.
  • Gürsoy, D., Yemek ve Yemekçiliğin Evrimi, Eren Yayınevi, S:31-43, İstanbul, 1995.
  • Kantarcı, K., Otel İşletmelerinde İş Tatmininin Ölçülmesi ve İşgören Performansına Etkileri, (DEÜ, SBE, Yayınlanmamış Doktora Tezi, S:54), İzmir, 1997.
  • Merdol, T. K ve Dağ, A., Toplu Beslenme Servislerinde Çalışan Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitim Programının Bilgi, Tutum, Davranışlara Etkisi, 2000'li Yıllarda 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS (Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul, S: 20-24, 1999.
  • Simons, T. ve Enz, Motivating Hotel Employess, Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly, Yıl:36, Sayı:1, S:20-27, C.A, 1995.
  • Taner, B., Büyük Otellerde Yönetim Biçimlerinin Personel Üzerindeki Etkileri ve Yöneticilerin Personele Yaklaşımlarında Bir Sistem Önerisi, (ÇÜ, SBE, Yayınlanmamış Doktora Tezi, S:48), Adana, 1993.
  • Ting, Y., Determinonts of Job Satisfaction of Federal Goverment Employess, Public Personel Management, Yıl:26, Sayı:3, S: 313-334, 1997.
  • Troler, J. A. ve Diğerleri., (Çev: Ali Çevik), Gıda Kaynaklı Zehirlenmeler, Hasat Yayınevi, 1998.
  • Tütüncü, Ö., Kâr Amacı Gütmeyen Yiyecek İşletmelerinde İş Doyumunun Analizi
  • DEÜ, SBE Dergisi, Yıl:2, Sayı:3,2000.

Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi

Yıl 2006, Cilt: 4 Sayı: 2, 30 - 35, 01.04.2006

Öz

Kaynakça

  • Akçadağ, S. ve Yıldırım, A., Toplu Yemek Üreticisi İşletmelerde Çalışan Yöneticilere İlişkin Ampirik Bir Çalışma, Gıda Mühendisliği Dergisi, Yıl:8,Sayı:17,S:19, 2004
  • Açkurt , F., Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Mönü Planlama, 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS (Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul, S: 12-14, 1999.
  • Acar, N., İnsan Kaynakları Yönetimi, Milli Prodüktive Merkezi Yayınları, No: 640, S:51, 2.Baskı, 2000.
  • Boyacıoğlu, D., İstanbul'daki Hazır Yemek Sektörü Bugün Hangi Noktadadır?, Gıda Teknolojisi, Yıl:1, Sayı:6, S:16, 1996.
  • Birer, S., Toplu Tüketim Yerlerinde İnsan Gücü Verimliliğini Arttırmaya Yönelik Beslenme Eğitimi, Milli Prodüktive Merkezi Yayını, S:21, Ankara, 1984.
  • Davis, K., (Çev: Kemal Tosun vd.), İşletmede İnsan Davranışı (Örgütsel Davranış), İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Yayın No: 199,S: 95.
  • Erkan, N., Ergonomi, Verimlilik, Sağlık ve Güvenlik İçin İnsan Faktörü Mühendisliği, Milli Prodüktive Merkezi Yayınları, No: 276, S: 54, 3. Baskı, Ankara, 1996.
  • Gürsoy, D., Yemek ve Yemekçiliğin Evrimi, Eren Yayınevi, S:31-43, İstanbul, 1995.
  • Kantarcı, K., Otel İşletmelerinde İş Tatmininin Ölçülmesi ve İşgören Performansına Etkileri, (DEÜ, SBE, Yayınlanmamış Doktora Tezi, S:54), İzmir, 1997.
  • Merdol, T. K ve Dağ, A., Toplu Beslenme Servislerinde Çalışan Personel İçin Geliştirilen Hijyen Eğitim Programının Bilgi, Tutum, Davranışlara Etkisi, 2000'li Yıllarda 2000'li Yıllarda TSK'de Beslenme ve Kontrol Sistemleri Sempozyumu LEMAS (Levazım Maliye Sempozyumu), 16-17 Kasım 1999, T.C. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, İstanbul, S: 20-24, 1999.
  • Simons, T. ve Enz, Motivating Hotel Employess, Cornell Hotel and Restaurant Administration Quarterly, Yıl:36, Sayı:1, S:20-27, C.A, 1995.
  • Taner, B., Büyük Otellerde Yönetim Biçimlerinin Personel Üzerindeki Etkileri ve Yöneticilerin Personele Yaklaşımlarında Bir Sistem Önerisi, (ÇÜ, SBE, Yayınlanmamış Doktora Tezi, S:48), Adana, 1993.
  • Ting, Y., Determinonts of Job Satisfaction of Federal Goverment Employess, Public Personel Management, Yıl:26, Sayı:3, S: 313-334, 1997.
  • Troler, J. A. ve Diğerleri., (Çev: Ali Çevik), Gıda Kaynaklı Zehirlenmeler, Hasat Yayınevi, 1998.
  • Tütüncü, Ö., Kâr Amacı Gütmeyen Yiyecek İşletmelerinde İş Doyumunun Analizi
  • DEÜ, SBE Dergisi, Yıl:2, Sayı:3,2000.
Toplam 16 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Sibel Akçadağ Bu kişi benim

Ekrem Özdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akçadağ, S., & Özdemir, E. (2006). Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi. Akademik Gıda, 4(2), 30-35.
AMA Akçadağ S, Özdemir E. Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi. Akademik Gıda. Nisan 2006;4(2):30-35.
Chicago Akçadağ, Sibel, ve Ekrem Özdemir. “Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi”. Akademik Gıda 4, sy. 2 (Nisan 2006): 30-35.
EndNote Akçadağ S, Özdemir E (01 Nisan 2006) Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi. Akademik Gıda 4 2 30–35.
IEEE S. Akçadağ ve E. Özdemir, “Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi”, Akademik Gıda, c. 4, sy. 2, ss. 30–35, 2006.
ISNAD Akçadağ, Sibel - Özdemir, Ekrem. “Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi”. Akademik Gıda 4/2 (Nisan 2006), 30-35.
JAMA Akçadağ S, Özdemir E. Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi. Akademik Gıda. 2006;4:30–35.
MLA Akçadağ, Sibel ve Ekrem Özdemir. “Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi”. Akademik Gıda, c. 4, sy. 2, 2006, ss. 30-35.
Vancouver Akçadağ S, Özdemir E. Toplu Yemek Üreticİsi İşletmelerdeki İşgörenlerin İş Doyumunun Değerlendirilmesi. Akademik Gıda. 2006;4(2):30-5.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).