The compounds that are forming aroma should be firstly separated and appropriately concentrated to be analyzed with gas chromatography. Widespread used sample preparation methods such as solvent extraction, distillation, headspace thermal desorption and solid phase micro extraction techniques are evaluated in this review
Aroma analizlerinin yapılması için öncelikle aromayı oluşturan bileşenlerin yoğunlaştırılması gereklidir. Bu derlemede çok kullanılan örnek hazırlama tekniklerinden çözücü ekstraksiyonu, destilasyon, tepe-boşluğu, termal desorpsiyon ve katı faz mikro-ekstraksiyon teknikleri değerlendirilmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 4 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).