BibTex RIS Kaynak Göster

Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları

Yıl 2005, Cilt: 3 Sayı: 4, 37 - 40, 01.08.2005

Kaynakça

  • bunun yanı sıra kimyasal ve dış kaynaklı kontaminasyonlar için de oldukça etkili olmaktadır. Gıdaların üretim ve dağıtımındaki tehlikeli sistematik bir şekilde tespit ederek bunların elimine edilmesini veya kontrol altına alınarak kabul edilebilir seviyeye indirilmesi mümkün kılmaktadır. Böylece tüketicilere güvenli gıdaların ulaşması sağlanabilmek- tedir(BairdParker.,1992, Topal, 2001).
  • AKGÜN,A.A.,GÖKÇE.R.,2005.Gıda Endüstrisinde Kalite
  • Uygulamalarına Farklı bir Bakış. Kalder Forum Şubat S:68-72. ANONYMOUS,2005.25771 sayılı Resmi Gazete. Gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi,kontrolü ve denetimi ile işyeri sorumluluklarına dair yönetmelik
  • ANONYMOUS,2005. HACCP. TSE Standart Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/44,N/517.Ocak S.29-30.
  • ANONYMOUS,1988. Internatıonal Commission on
  • Mic.Specifications for Foods.Microorganisms in Foods. Vol:4 Application of HACCP system to ensure microbiological safety and quality. Baırd-Parker,A.C.,1992. The Hazard analysis critical control points tüketici sağlığını koruma garantisidir. HACCP uygulayan kuruluşlar, iç ve dış ticarette üstünlük sağlarlar. Ürün taahhüdünün bizzat üretici tarafından yapılması, tüketicilere güven duygusu yaratmaktadır.
  • CORLETT,D.A.,1991. Monitorıng a HACCP system.Am.Assos.Cereal Chem. 36(1):33-40
  • DEMİRCİ,M.,2004 Akademik Gıda Dergisi.,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:5-6.
  • GÜNDÜZ,M.,2003.Gıda Sanayinde TKY Uygulamaları ve Gıda
  • Güvenliği Boyutuyla İhracata etkileri. Kalder Forum. Nisan-Mayıs-Haziran.Yıl:3 Sayı:10 S:44-51
  • HOBBS,C.B.,ROBERTS.D.,1993. Foof Poisoning and Food
  • Hygenie,Sixth Edition,E.London,S:338-360 ve diğer kalite güvence sistemlerinin birlikte bulunabilirliği.SEYES 2003 bildiri no:P1P:189-194
  • Kontrol Noktalarına Göre Gıda Güvenliği. Akademik Gıda Dergisi ,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:3-4. artıyor.Gıda.Ekim 2004.Sayı:2004-10 Yıl:9 S:59-60.
  • Sistemleri . Akademik Gıda Dergisi ,Temmuz-Ağustos, Yıl:2, Sayı:10. Dergisi,Ocak-Şubat, Yıl:3, Sayı:13 Sayfa:33-34.

Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları

Yıl 2005, Cilt: 3 Sayı: 4, 37 - 40, 01.08.2005

Kaynakça

  • bunun yanı sıra kimyasal ve dış kaynaklı kontaminasyonlar için de oldukça etkili olmaktadır. Gıdaların üretim ve dağıtımındaki tehlikeli sistematik bir şekilde tespit ederek bunların elimine edilmesini veya kontrol altına alınarak kabul edilebilir seviyeye indirilmesi mümkün kılmaktadır. Böylece tüketicilere güvenli gıdaların ulaşması sağlanabilmek- tedir(BairdParker.,1992, Topal, 2001).
  • AKGÜN,A.A.,GÖKÇE.R.,2005.Gıda Endüstrisinde Kalite
  • Uygulamalarına Farklı bir Bakış. Kalder Forum Şubat S:68-72. ANONYMOUS,2005.25771 sayılı Resmi Gazete. Gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin piyasa gözetimi,kontrolü ve denetimi ile işyeri sorumluluklarına dair yönetmelik
  • ANONYMOUS,2005. HACCP. TSE Standart Ekonomik ve Teknik Dergi. Y/44,N/517.Ocak S.29-30.
  • ANONYMOUS,1988. Internatıonal Commission on
  • Mic.Specifications for Foods.Microorganisms in Foods. Vol:4 Application of HACCP system to ensure microbiological safety and quality. Baırd-Parker,A.C.,1992. The Hazard analysis critical control points tüketici sağlığını koruma garantisidir. HACCP uygulayan kuruluşlar, iç ve dış ticarette üstünlük sağlarlar. Ürün taahhüdünün bizzat üretici tarafından yapılması, tüketicilere güven duygusu yaratmaktadır.
  • CORLETT,D.A.,1991. Monitorıng a HACCP system.Am.Assos.Cereal Chem. 36(1):33-40
  • DEMİRCİ,M.,2004 Akademik Gıda Dergisi.,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:5-6.
  • GÜNDÜZ,M.,2003.Gıda Sanayinde TKY Uygulamaları ve Gıda
  • Güvenliği Boyutuyla İhracata etkileri. Kalder Forum. Nisan-Mayıs-Haziran.Yıl:3 Sayı:10 S:44-51
  • HOBBS,C.B.,ROBERTS.D.,1993. Foof Poisoning and Food
  • Hygenie,Sixth Edition,E.London,S:338-360 ve diğer kalite güvence sistemlerinin birlikte bulunabilirliği.SEYES 2003 bildiri no:P1P:189-194
  • Kontrol Noktalarına Göre Gıda Güvenliği. Akademik Gıda Dergisi ,Eylül-Ekim , Yıl:2, Sayı:11 Sayfa:3-4. artıyor.Gıda.Ekim 2004.Sayı:2004-10 Yıl:9 S:59-60.
  • Sistemleri . Akademik Gıda Dergisi ,Temmuz-Ağustos, Yıl:2, Sayı:10. Dergisi,Ocak-Şubat, Yıl:3, Sayı:13 Sayfa:33-34.
Toplam 14 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

A.demet Karaman Bu kişi benim

Halil İ. Kırmacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Karaman, A., & Kırmacı, H. İ. (2005). Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları. Akademik Gıda, 3(4), 37-40.
AMA Karaman A, Kırmacı Hİ. Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları. Akademik Gıda. Ağustos 2005;3(4):37-40.
Chicago Karaman, A.demet, ve Halil İ. Kırmacı. “Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları”. Akademik Gıda 3, sy. 4 (Ağustos 2005): 37-40.
EndNote Karaman A, Kırmacı Hİ (01 Ağustos 2005) Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları. Akademik Gıda 3 4 37–40.
IEEE A. Karaman ve H. İ. Kırmacı, “Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları”, Akademik Gıda, c. 3, sy. 4, ss. 37–40, 2005.
ISNAD Karaman, A.demet - Kırmacı, Halil İ. “Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları”. Akademik Gıda 3/4 (Ağustos 2005), 37-40.
JAMA Karaman A, Kırmacı Hİ. Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları. Akademik Gıda. 2005;3:37–40.
MLA Karaman, A.demet ve Halil İ. Kırmacı. “Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları”. Akademik Gıda, c. 3, sy. 4, 2005, ss. 37-40.
Vancouver Karaman A, Kırmacı Hİ. Gıda Sanayinde Neden Haccp Uygulamaları. Akademik Gıda. 2005;3(4):37-40.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).