New measurement techniques have been developed due to increasing interest of consumers to crispy products. In this paper, the existing literature reviewed again with a different approach. It is aimed to take attention to the importance of instrumental and sensorial measurements related to food quality. In fact acoustic emission technique that is used to measure crispness result in a wide range of data, it still not known how to anaylze. The authors believe that this lack of knowledge can be closed by learning and working more on this method
Tüketicilerin çıtır/gevrek gıdalara olan ilgisinin yüksek olmasından dolayı, bu kavramlara yönelik yeni ölçüm metotları geliştirilmeye başlanmıştır. Bu makalede konuyla ilgili varolan literatür değişik bakış açısıyla tekrar ele alınmıştır. Özellikle aletsel ve duyusal ölçümlerin gıda kalitesi açısından önemine dikkat çekmek hedeflenmiştir. Çıtırlık ve gevrekliğin takibinde kullanılan akustik yayılım metodunda çok fazla veri elde edilmesine karşın nasıl yorumlanacağı, nelerle ilişkilendirileceği bilinmemektedir. Yazarlar, öncelikle bu metodun detaylı bir şekilde öğrenilip yaygınlaşmasıyla bu eksiğin kapanacağına inanmaktadırlar
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 3 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).