Quercetin is a flavonoid molecule, which has been thought to exhibit a variety of biological activities including cardiovascular protection, anti-cancer activity and anti-inflammation. Quercetin appears to be associated with little toxicity when administered orally or intravenously. Some research data showed that quercetin induce cancer in animals. Most further research did not find this to be true, however. In fact quercetin has been found to inhibit both tumor and cancer cells. More research is needed to elucidate the functional effects of quercetin in human body
Kersetin kalp hastalıklarına karşı koruma, antiKersetinin kimyasal yapısı ve özelliklerikanser ve anti-enflamasyon gibi çeşitli biyolojik aktiviteler gösterdiği düşünülen bir flavonoit molekülüdür. Kersetinin, ağız ya da damar yoluyla vücuda alındığında çok az da olsa toksisite gösterebildiği öne sürülmüştür. Bazı araştırma sonuçları hayvanlarda kansere yol açtığını göstermiştir. Ancak daha sonra yapılan bir çok araştırma bu sonuçları doğrulamamıştır. Esasen kersetin tümör gelişimini değişmesiyle çok sayıda farklı flavonoit tipleri meydana stimule eden bileşikleri ve insan kanser hücrelerini inhibe edebilmektedir. Kersetinin insan vücudunda fonksiyonel etkilerinin belirlenmesi için daha çok araştırmaya ihtiyaç vardır
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Nisan 2005 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2005 Cilt: 3 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).