BibTex RIS Kaynak Göster

Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 6, 41 - 42, 01.12.2004

Kaynakça

  • A n o n y m o u s , 2 0 0 4 a . h t t p : / / w w w . k a n s e r - merkezi.com/kanser_nedir.htm. Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous , 2004b .http://www.genetikbilimi.com/genbilim/kansernedir.htm. Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous, 2004c. Kanser istatistikleri. (http://www.turkcancer.org). Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous (Mayo Clinic staff) 2004d. http://www.mayoclinic.com. Ulaşım: 18.11.2004
  • Bertone, E.R., 2003. High consumption of dairy products was associated with reduced risk of ovarian cancer. Evidence-based Obstetrics and Gynecol. 5: 44-45.
  • Cho, E., Smith-Warner, S.A., Spiegelman, D., Beeson, L.W., van den Brandt, P.A., Colditz, G.A., Folsom, A.R., Fraser, G.E., Freudenheim, J.L.,Giovannucci, E., Goldbohm, R.A., Graham, S., Miller, A.B., Pietinen, P., Potter, J.D., Rohan, T.E., Terry, P., Toniolo, P., Virtanen, M.J., Willett, W.C., Wolk, A., Wu, K., Yaun, S-S., Zeleniuch-Jacquotte, A., Hunter, D.J., 004. Dairy foods, calcium, and colorectal cancer: a pooled analysis of 10 cohort studies. J. National Cancer Inst. 96(13): 1015.
  • Cramer, D.V., Lactase persistence and milk consumption as determinants of ovarian cancer risk. Am. J. Epidemiol. 130: 904-910.
  • Dagnelie, P.C., Schuurman, A.G., Goldbohm, R.A., Van Den Brandt, P.A., 2004. Diet, anthropometric measures and prostate cancer risk: a review of prospective cohort and intervention studies. BJU International 93: 1139-1150.
  • Goodman, M.T., Wu, A.H., Tung, K.H., McDuffie, K., Nomura, A.M.Y., erada, K., Wilkens, L.R., Murphy, S. and Hankin, J.H. (2003). Association of dairy products, lactose, and calcium with the risk of ovarian cancer. Am. J. Epidemiol. 156: 148.
  • Outwater, J.L., Nicholson, A., Barnard, N., 1997. Dairy products and breast cancer: the IGF-I, estrogen, and bGH hypothesis. Medical Hypotheses 48: 453-461.
  • Zlatanos, S., Laskaridis, K., Feist, C. and Sagredos, A., 2002. CLA content and fatty acid composition of Greek Feta and hard cheeses.

Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 6, 41 - 42, 01.12.2004

Kaynakça

  • A n o n y m o u s , 2 0 0 4 a . h t t p : / / w w w . k a n s e r - merkezi.com/kanser_nedir.htm. Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous , 2004b .http://www.genetikbilimi.com/genbilim/kansernedir.htm. Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous, 2004c. Kanser istatistikleri. (http://www.turkcancer.org). Ulaşım Kasım 2004.
  • Anonymous (Mayo Clinic staff) 2004d. http://www.mayoclinic.com. Ulaşım: 18.11.2004
  • Bertone, E.R., 2003. High consumption of dairy products was associated with reduced risk of ovarian cancer. Evidence-based Obstetrics and Gynecol. 5: 44-45.
  • Cho, E., Smith-Warner, S.A., Spiegelman, D., Beeson, L.W., van den Brandt, P.A., Colditz, G.A., Folsom, A.R., Fraser, G.E., Freudenheim, J.L.,Giovannucci, E., Goldbohm, R.A., Graham, S., Miller, A.B., Pietinen, P., Potter, J.D., Rohan, T.E., Terry, P., Toniolo, P., Virtanen, M.J., Willett, W.C., Wolk, A., Wu, K., Yaun, S-S., Zeleniuch-Jacquotte, A., Hunter, D.J., 004. Dairy foods, calcium, and colorectal cancer: a pooled analysis of 10 cohort studies. J. National Cancer Inst. 96(13): 1015.
  • Cramer, D.V., Lactase persistence and milk consumption as determinants of ovarian cancer risk. Am. J. Epidemiol. 130: 904-910.
  • Dagnelie, P.C., Schuurman, A.G., Goldbohm, R.A., Van Den Brandt, P.A., 2004. Diet, anthropometric measures and prostate cancer risk: a review of prospective cohort and intervention studies. BJU International 93: 1139-1150.
  • Goodman, M.T., Wu, A.H., Tung, K.H., McDuffie, K., Nomura, A.M.Y., erada, K., Wilkens, L.R., Murphy, S. and Hankin, J.H. (2003). Association of dairy products, lactose, and calcium with the risk of ovarian cancer. Am. J. Epidemiol. 156: 148.
  • Outwater, J.L., Nicholson, A., Barnard, N., 1997. Dairy products and breast cancer: the IGF-I, estrogen, and bGH hypothesis. Medical Hypotheses 48: 453-461.
  • Zlatanos, S., Laskaridis, K., Feist, C. and Sagredos, A., 2002. CLA content and fatty acid composition of Greek Feta and hard cheeses.
Toplam 11 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Oğuz Gürsoy Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Gürsoy, O., & Kınık, Ö. (2004). Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi. Akademik Gıda, 2(6), 41-42.
AMA Gürsoy O, Kınık Ö. Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi. Akademik Gıda. Aralık 2004;2(6):41-42.
Chicago Gürsoy, Oğuz, ve Özer Kınık. “Süt Ürünleri Tüketimi Ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi”. Akademik Gıda 2, sy. 6 (Aralık 2004): 41-42.
EndNote Gürsoy O, Kınık Ö (01 Aralık 2004) Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi. Akademik Gıda 2 6 41–42.
IEEE O. Gürsoy ve Ö. Kınık, “Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi”, Akademik Gıda, c. 2, sy. 6, ss. 41–42, 2004.
ISNAD Gürsoy, Oğuz - Kınık, Özer. “Süt Ürünleri Tüketimi Ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi”. Akademik Gıda 2/6 (Aralık 2004), 41-42.
JAMA Gürsoy O, Kınık Ö. Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi. Akademik Gıda. 2004;2:41–42.
MLA Gürsoy, Oğuz ve Özer Kınık. “Süt Ürünleri Tüketimi Ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi”. Akademik Gıda, c. 2, sy. 6, 2004, ss. 41-42.
Vancouver Gürsoy O, Kınık Ö. Süt Ürünleri Tüketimi ile Yumurtalık Kanseri İlişkisi. Akademik Gıda. 2004;2(6):41-2.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).