Electrical conductivity measurements have been used extensively in the dairy industry. Due to its richness composition particularly ion concentration, milk is a conductor food. While the electrical conductivity of milk is mainly determined by soluble salt fraction in milk, the other components have a different influence on it. Many factors such as species and race, stage of lactation, feed of dairy animal and also temperature and acidity of the milk can affect the electrical conductivity. In this review, it was mentioned that the factors influencing the electrical conductivity of milk and the using area of this technique in the dairy industry
Elektrik iletkenliği ölçüm tekniği süt teknolojisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Süt, zengin bileşimi özellikle de içermiş olduğu mineral maddeler nedeni ile iletken bir gıdadır. Sütün elektrik iletkenliği yapısında yer alan iyonlar tarafından belirlenmekte, diğer bileşenler ise iletkenlik üzerine farklı düzeyde etki etmektedir. Süt hayvanının türü ve ırkı, beslenme şekli, laktasyon periyodu ve sayısı ile sütün asitliği ve sıcaklığı gibi pek çok faktör sütün elektrik iletkenliği değerini etkilemektedir. Bu derlemede, elektrik iletkenliği üzerine etkili olan faktörler ve elektrik iletkenliğinin süt teknolojisindeki kullanım alanları hakkında bilgi verilmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ekim 2004 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 5 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).