BibTex RIS Kaynak Göster

Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 36 - 38, 01.04.2004

Öz

Kaynakça

  • Tamer, C.E, Karaman, B. ve Çopur, U. 2003. Ekolojik tarım ve ülkemizdeki durumu.Gıda, 6: 69-72.
  • Aydemir, Y.2003. Tüm yönleriyle ekolojik tarım. Gıda, 6: 73-74
  • Ölmez, H.K., 2003. Organik gıdaların güvenliği ve kalitesi. Gıda, 6: www.tarim.gov.tr/arayuz/1/icerik.asp?efl=uretim/uretim. htm
  • &curdir =/uretim&fl = organiktarim/organik_tarim.htm Anonimous, 2004. http://www.cevre.org
  • Anonimous, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik.
  • Anonimous, 2004. www.ankara-tarim.gov.tr
  • Anonimous, 2004. www.mofga.org/food.html www.geocities.com/vejetaryenbeslenme/ekolojik_giris.htm
  • T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Resmi Gazete, 11 Temmuz 2002- Sayı 24812.
  • Ames, G. 1999. Organic grape production. NCAT Agriculture Specialist. 0 0 4 . A n o n i m o u s , 0 0 4 .

Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi

Yıl 2004, Cilt: 2 Sayı: 2, 36 - 38, 01.04.2004

Öz

Tarımsal ve hayvansal ürün verimini arttırmak amacıyla kullanılan hormon, antibiyotik ve ilaç kalıntı zararları, hem insan hem de çevre için gün geçtikçe artmaktadır. Tüketici bilincinin gelişmesi ve çevrenin korunmasına karşı duyarlılığın artması ekolojik olarak üretim yapmaya dayalı bir sistemin gerekliliğini ortaya koymuştur. Ekolojik koşullarda yapılan gıda üretimine geçilmesi ve doğal girdilere dayalı gıda ürünlerinin üretilmesi için standartların yükseltilmesi ile sentetik tarımsal ilaçları ve katkı maddelerini kullanılmaması esas teşkil etmektedir. Türkiye'de önceleri direkt ihracata dayalı olarak başlayan ekolojik tarım üretimi ve ürünleri son yıllarda giderek artmıştır. Başta kuru meyveler olmak üzere sebze, meyve ve baklagillerin ekolojik olarak üretimi yapılmaktadır.

Kaynakça

  • Tamer, C.E, Karaman, B. ve Çopur, U. 2003. Ekolojik tarım ve ülkemizdeki durumu.Gıda, 6: 69-72.
  • Aydemir, Y.2003. Tüm yönleriyle ekolojik tarım. Gıda, 6: 73-74
  • Ölmez, H.K., 2003. Organik gıdaların güvenliği ve kalitesi. Gıda, 6: www.tarim.gov.tr/arayuz/1/icerik.asp?efl=uretim/uretim. htm
  • &curdir =/uretim&fl = organiktarim/organik_tarim.htm Anonimous, 2004. http://www.cevre.org
  • Anonimous, 2002. Organik Tarımın Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmelik.
  • Anonimous, 2004. www.ankara-tarim.gov.tr
  • Anonimous, 2004. www.mofga.org/food.html www.geocities.com/vejetaryenbeslenme/ekolojik_giris.htm
  • T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Resmi Gazete, 11 Temmuz 2002- Sayı 24812.
  • Ames, G. 1999. Organic grape production. NCAT Agriculture Specialist. 0 0 4 . A n o n i m o u s , 0 0 4 .
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Semih Ötleş Bu kişi benim

Özlem Çağındı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Ötleş, S., & Çağındı, Ö. (2004). Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda, 2(2), 36-38.
AMA Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. Nisan 2004;2(2):36-38.
Chicago Ötleş, Semih, ve Özlem Çağındı. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda 2, sy. 2 (Nisan 2004): 36-38.
EndNote Ötleş S, Çağındı Ö (01 Nisan 2004) Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda 2 2 36–38.
IEEE S. Ötleş ve Ö. Çağındı, “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”, Akademik Gıda, c. 2, sy. 2, ss. 36–38, 2004.
ISNAD Ötleş, Semih - Çağındı, Özlem. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda 2/2 (Nisan 2004), 36-38.
JAMA Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. 2004;2:36–38.
MLA Ötleş, Semih ve Özlem Çağındı. “Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi”. Akademik Gıda, c. 2, sy. 2, 2004, ss. 36-38.
Vancouver Ötleş S, Çağındı Ö. Ekolojik Gıdaların Önemi Ve Ekolojik Üzüm Üretimi. Akademik Gıda. 2004;2(2):36-8.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).