BibTex RIS Kaynak Göster

A RESEARCH ON INSTANT TARHANA SOUP PRODUCTION WITH DUGURCUK ADDITION

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 10 - 14, 01.10.2003

Öz

The aim of this research was to produce instant tarhana soup by using dügürcük as a by product which is under sieve flour in bulgur production instead of flour with traditional tarhana formulation. After drying and grinding, heat treatment 50, 100, 150 and 200 C was applied on tarhana powder made with two different flour/dügürcük ratio 100/0 and 50/50 , by asit hydrolysis with 0,6 N HCl and melted lecithin was sprayed on the powder in a blender. Organoleptic properties, consistency and solubility of instant tarhana soup were evaluated. Use of düğürcük/flour blend 50/50 as the main material and 0,5% lecithin application after heat treatment at 100C for 5 min. resulted in acceptable instant characteristics, appearance, texture and palalibility to the soup

Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 10 - 14, 01.10.2003

Öz

Bu çalışmada, geleneksel tarhana formülasyonuyla, un yerine kısmen düğürcük kullanarak, instant çorba üretimi amaçlanmıştır. Tarhana tozu iki farklı un/düğürcük oranında 100/0 ve 50/50 üretilmiş, öğütmeden sonra, asit hidrolizinin 0,6 N HCl , ısıl işlemin 50, 100, 150 ve 200 C ve lesitin %0,5 ilavesinin etkileri araştırılmıştır. Üretilen instant tarhanalarda duyusal özellikler ve çözünürlük değerlendirilmiştir. 100C' de kurutulmuş lesitin katkılı un/düğürcük 50/50 tarhanasının, doğrudan instant çorba olarak kullanılabileceği, görünüş, yapı ve ağız hissiyatı açısından beğenildiği sonucuna varılmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Öznur Yurttaş Bu kişi benim

Nermin Bilgiçli Bu kişi benim

Adem Elgün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 1 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Yurttaş, Ö., Bilgiçli, N., & Elgün, A. (2003). Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma. Akademik Gıda, 1(5), 10-14.
AMA Yurttaş Ö, Bilgiçli N, Elgün A. Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma. Akademik Gıda. Ekim 2003;1(5):10-14.
Chicago Yurttaş, Öznur, Nermin Bilgiçli, ve Adem Elgün. “Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma”. Akademik Gıda 1, sy. 5 (Ekim 2003): 10-14.
EndNote Yurttaş Ö, Bilgiçli N, Elgün A (01 Ekim 2003) Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma. Akademik Gıda 1 5 10–14.
IEEE Ö. Yurttaş, N. Bilgiçli, ve A. Elgün, “Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma”, Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, ss. 10–14, 2003.
ISNAD Yurttaş, Öznur vd. “Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma”. Akademik Gıda 1/5 (Ekim 2003), 10-14.
JAMA Yurttaş Ö, Bilgiçli N, Elgün A. Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma. Akademik Gıda. 2003;1:10–14.
MLA Yurttaş, Öznur vd. “Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma”. Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, 2003, ss. 10-14.
Vancouver Yurttaş Ö, Bilgiçli N, Elgün A. Düğürcük Katkılı İnstant Tarhana Çorbası Üretimi Üzerine Bir Araştirma. Akademik Gıda. 2003;1(5):10-4.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).