BibTex RIS Kaynak Göster

Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 23 - 26, 01.10.2003

Öz

Kaynakça

  • Çelik, İ.,Çelik,T.,1995.Ekmek Hastalıkları ve Önleme Çareleri. Un
  • Mamülleri Dünyası. Yıl:4 Sayı:5,12-16. Dağlıoğlu, O.,1997.Fırın Ürünlerinde Karşılaşılan Mikrobiyal
  • Bulaşmalar ve Önleme Yolları. Un Mamülleri Dünyası. Yıl:6 Sayı:2,4- Elgün,A.,Ertugay,Z.,1992.Tahıl İşleme Teknolojisi.Atatürk
  • Üniv.Ziraat Fak.Yayın No:718,Ziraat Fak.No:297.Ders Kitabı No:52. James,M.C.,1992.Modern Food Microbiology.AVI Publishing Co.New York,31p.
  • Kent,N.L.,1983.Technology of Cereals.Second Edition.Pergamon Press.187-193p.
  • Özkaya,H.,Özkaya,B.,1992.Ekmek Katkı Maddeleri Önemi ve Kullanımındaki Sorunlar.Gıda Mevzuatında Aksayan Hususlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu.2-3 Haziran.Tekirdağ.
  • Özkaya,H.,Kahveci,B.,1986.Ekmek Hata ve Hastalıkları. Standart
  • Ekonomik ve Teknik Dergisi Özel Sayısı. Sayı:4,90-99. Pomeranz,Y.,1987.Modern Cereal Science and Technology,Third
  • Edition,Sosland Publishing Co.Kansas. Pyler,M.C.,1988.Baking Science and Technology, Third Edition
  • Sosland Publishing Co. Kansas. Üncer,B.,Sacır,F.H.,1982.Besin Mikrobiyolojisi.s.,72-73 www

Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 23 - 26, 01.10.2003

Öz

Ekmek, halkımız için tüketim alışkanlığı yönünden vazgeçilmez temel gıda maddesidir. Gıdaların muhafazasında kullanılan; kurutma, dondurma, ısıl işlem gibi yöntemlerin uygulansa bile çok az etkili olduğu, mikrobiyal enfeksiyonlar için son derece uygun bir gıdadır. Mikrobiyal enfeksiyonlar açısından yazın, sıcaklığın ve havadaki nemin yükseldiği zamanlarda endişe verici olabilir. Tadında, aroma ve yapısındaki değişiklerin yanında mikroorganizmaların salgıladığı toksinlerle hem tüketici sağlığı hem de üretici menfaatleri açısından önemli bir tehlike oluşturmaktadır. Bu derlemede, ekmekçilikte karşılaşılan mikrobiyal enfeksiyonlar ve bunları önlemek için alınacak tedbirler ve uygulanan yöntemler değerlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Çelik, İ.,Çelik,T.,1995.Ekmek Hastalıkları ve Önleme Çareleri. Un
  • Mamülleri Dünyası. Yıl:4 Sayı:5,12-16. Dağlıoğlu, O.,1997.Fırın Ürünlerinde Karşılaşılan Mikrobiyal
  • Bulaşmalar ve Önleme Yolları. Un Mamülleri Dünyası. Yıl:6 Sayı:2,4- Elgün,A.,Ertugay,Z.,1992.Tahıl İşleme Teknolojisi.Atatürk
  • Üniv.Ziraat Fak.Yayın No:718,Ziraat Fak.No:297.Ders Kitabı No:52. James,M.C.,1992.Modern Food Microbiology.AVI Publishing Co.New York,31p.
  • Kent,N.L.,1983.Technology of Cereals.Second Edition.Pergamon Press.187-193p.
  • Özkaya,H.,Özkaya,B.,1992.Ekmek Katkı Maddeleri Önemi ve Kullanımındaki Sorunlar.Gıda Mevzuatında Aksayan Hususlar ve Çözüm Yolları Sempozyumu.2-3 Haziran.Tekirdağ.
  • Özkaya,H.,Kahveci,B.,1986.Ekmek Hata ve Hastalıkları. Standart
  • Ekonomik ve Teknik Dergisi Özel Sayısı. Sayı:4,90-99. Pomeranz,Y.,1987.Modern Cereal Science and Technology,Third
  • Edition,Sosland Publishing Co.Kansas. Pyler,M.C.,1988.Baking Science and Technology, Third Edition
  • Sosland Publishing Co. Kansas. Üncer,B.,Sacır,F.H.,1982.Besin Mikrobiyolojisi.s.,72-73 www
Toplam 10 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Sibel Akçadağ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 1 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Akçadağ, S. (2003). Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler. Akademik Gıda, 1(5), 23-26.
AMA Akçadağ S. Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler. Akademik Gıda. Ekim 2003;1(5):23-26.
Chicago Akçadağ, Sibel. “Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar Ve Önleyici Tedbirler”. Akademik Gıda 1, sy. 5 (Ekim 2003): 23-26.
EndNote Akçadağ S (01 Ekim 2003) Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler. Akademik Gıda 1 5 23–26.
IEEE S. Akçadağ, “Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler”, Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, ss. 23–26, 2003.
ISNAD Akçadağ, Sibel. “Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar Ve Önleyici Tedbirler”. Akademik Gıda 1/5 (Ekim 2003), 23-26.
JAMA Akçadağ S. Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler. Akademik Gıda. 2003;1:23–26.
MLA Akçadağ, Sibel. “Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar Ve Önleyici Tedbirler”. Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, 2003, ss. 23-26.
Vancouver Akçadağ S. Ekmekte Görülen Mikrobiyal Enfeksiyonlar ve Önleyici Tedbirler. Akademik Gıda. 2003;1(5):23-6.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).