BibTex RIS Kaynak Göster

Microbial Decontamination Methods in Poultry Meats

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 33 - 37, 01.10.2003

Öz

Poultry meat is one of the most susceptible food towards microbiological spoilage because of its physical and chemical properties. For this reason, poultry must be processed with high care from transport to consumption and all protective actions must be included to hygiene programme for minimum contamination. With appropriate decontamination methods, non-preventive contaminations can be limited and in this way product safety must be obtained. In the review physical and chemical decontamination methods were explained that can be applied in poultry meats

Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri

Yıl 2003, Cilt: 1 Sayı: 5, 33 - 37, 01.10.2003

Öz

Tavuk etleri kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle mikrobiyolojik bozulmalara karşı en duyarlı gıdalardandır. Bu nedenle kanatlılar, kesimhaneye nakilden, tüketim aşamasına kadar büyük bir titizlikle işlenmeli ve minimum kontaminasyon için her türlü koruyucu önlem sanitasyon programına dahil edilmelidir. Önlenemeyen kontaminasyonlar da uygun dekontaminasyon yöntemleriyle giderilmeli ve böylece ürün güvenliği sağlanmalıdır. Makalede tavuk etlerinde uygulanabilen kimyasal ve fiziksel dekontaminasyon yöntemleri irdelenmiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Haluk Ergezer Bu kişi benim

Ramazan Gökçe Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 1 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Ergezer, H., & Gökçe, R. (2003). Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda, 1(5), 33-37.
AMA Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. Ekim 2003;1(5):33-37.
Chicago Ergezer, Haluk, ve Ramazan Gökçe. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda 1, sy. 5 (Ekim 2003): 33-37.
EndNote Ergezer H, Gökçe R (01 Ekim 2003) Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda 1 5 33–37.
IEEE H. Ergezer ve R. Gökçe, “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”, Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, ss. 33–37, 2003.
ISNAD Ergezer, Haluk - Gökçe, Ramazan. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda 1/5 (Ekim 2003), 33-37.
JAMA Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. 2003;1:33–37.
MLA Ergezer, Haluk ve Ramazan Gökçe. “Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri”. Akademik Gıda, c. 1, sy. 5, 2003, ss. 33-37.
Vancouver Ergezer H, Gökçe R. Tavuk Etlerinde Mikrobiyal Dekontaminasyon Yöntemleri. Akademik Gıda. 2003;1(5):33-7.

25964   25965    25966      25968   25967


88x31.png

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

Akademik Gıda (Academic Food Journal) is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0).