Dergi Kurulları

İmtiyaz Sahibi

Prof. Dr. Sibel PAŞAOĞLU AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Müzikoloji ve Etnomüzikoloji

Editör

Doç. Kamuran Özlem SARNIÇ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Güzel Sanatlar Eğitimi, Çini Sanatı, Güzel Sanatlar, Disiplinlerarası Sanat, Seramik Tasarımı

Editör Yardımcısı

Öğretim Görevlisi Hayal GÜLEÇ Akdeniz Üniversitesi Türkiye
Çini Sanatı, Sanat Tarihi, Türk İslam Sanatları (Diğer)

Yayın Kurulu

Doç. Kamuran Özlem SARNIÇ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Güzel Sanatlar Eğitimi, Çini Sanatı, Güzel Sanatlar, Disiplinlerarası Sanat, Seramik Tasarımı
Prof. Dr. Okan Murat ÖZTÜRK ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi
Sosyoloji, Sanat ve Edebiyat, Müzik, Dini Musiki, Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Kompozisyon, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk
Doç. Dr. Aylin ÖZCAN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tekstil ve Moda Tasarımı
Prof. Dr. Abdullah AKAT İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Türkiye

Abdullah Akat, Prof. Dr., an ethnomusicologist, and faculty member at Istanbul University State Conservatory, Department of Musicology, Ethnomusicology Program (2019 to date), Chair of the ICTMD Study Group on Music and Dance in the Turkic World (2021 to date), and the Editor-in-Chief of the Musicologist journal since 2017.

He got his bachelor's degree from the Istanbul Technical University (ITU) Turkish Music State Conservatory in 2004 with the first ranked degree of the Music Theory department; completed his MA in Turkish Music in 2006, and Ph.D. in Musicology and Music Theory at the ITU Social Sciences Institute in 2010. He worked as a Research Assistant at ITU Social Sciences Institute between 2006–2010. He founded the Karadeniz Technical University (KTU) Karadeniz Music Archive (KARMA) in 2011 when he was working as Assistant Professor at KTU State Conservatory between 2011–2013. He completed his Post-doctoral research in the Berliner Phonogramm-Archiv between 2013–2014, with the support of the Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK). He worked as Head of Musicology Department of KTU State Conservatory between 2014-2016; as Director of State Conservatory of KTU and as Senator of KTU and Trabzon University, Turkey between 2016 and 2019.

He conducted and participated in many research projects and artistic events in Turkey and abroad; gave lectures and conferences as a visiting scholar at several universities in Europe.

As an editor, he published many books, proceedings, CDs, and articles. He founded Porte journal in 2006, Istanbul, and Musicologist journal in 2017, Trabzon; worked in scientific journals as an editorial board member and reviewer.

His fieldworks, publications, research projects, and presentations are related to music archiving, the Turkey-Black Sea, Balkan, Crimean, and Caucasian music cultures.

Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Prof. Dr. Elif AĞATEKİN BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR VE TASARIM FAKÜLTESİ, SERAMİK VE CAM TASARIMI BÖLÜMÜ Türkiye

1977 yılında Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’nden 1995, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nden 2000 yılında mezun oldu. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat dalında 2002 yılında yüksek lisans eğitimini Artistik Seramik Biçimlendirmede Doku başlıklı teziyle, 2012 yılında Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik Programını Seramik Sanatında Alternatif Bir İfade Aracı Olarak Atık Seramik Kullanımı başlıklı teziyle tamamladı.
Uzun yıllar seramik endüstrisinin önemli kuruluşlarında tasarımcı olarak çalıştı. 2007 yılından itibaren kariyerine akademisyen olarak devam etmeye karar verdi. Seramiklerini biçimlendirmede daha önce başka işlevleri olmuş; buluntu, yadigar, kırık, eski, satın alınmış ve çoğunlukla endüstri atıklarını kullandı. Atık seramikleri kullanarak biçimlendirdiği kavramsal ve politik içerikli eserleriyle yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliğe katıldı, farklı müze, özel ve kamu koleksiyonlarına eserleri kabul edildi. Sekiz kişisel sergi açtı.
2019 yılında Sanat Kurumu Derneği Seramik/Cam Dalında Yılın Sanatçısı olarak seçilen Elif Aydoğdu Ağatekin; 2012 yılında 71. Devlet Resim ve Heykel Sergisi Seramik Yarışması’nda, Başarı Ödülü’nü, 2011 yılında ilki düzenlenen İstanbul Rotary Kulübü Sanat Yarışması’nda Başarı Ödülü’nü, 2010 yılında Gizem Frit Seramik Yarışması’nda 3’üncülük, 2010 yılında 11. Altın Testi Seramik Yarışması’nda 2’ncilik Ödülünü ve 2000 yılında 6. Altın Testi Seramik Yarışması’nda ise Mert Optik Özel Ödülü’nü kazandı. Seramik Sanatı Eğitimi Değişimi Derneği kurucu üyesi, Türk Seramik Derneği ve merkezi İsviçre-Cenevre’de bulunan Uluslararası Seramik Akademisi (IAC) üyesidir.
Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü’nde profesör olarak görev yapmaktadır.

Seramik Tasarımı
Dr. Öğr. Üyesi Ayben KAYIN SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ, SANAT TARİHİ BÖLÜMÜ Türkiye
Sanat Tarihi, Selçuklu Arkeolojisi
Doç. Dr. Dilek TUNALI Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı ve Yönetmenliği Bölümü Türkiye Web

DEÜGSF Film Tasarımı ve Yönetimenliği Bölümünde öğretim üyesidir. Senaryo Yazımı, Film İncelemeleri, Uyarlama Çalışmaları, Klasik Anlatı Sineması, Melodram Sineması ve Sinemanın Antropolojisi alanında lisans ve lisansüstü dersleri bulunmaktadır. Adana Altın Koza Uluslarararası Kısa Film Yarışması, Uluslararası Lions Kısa Film Yarışması, Uluslararası AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışmalarında ön jüri ve ana jüride yer almıştır. 2. Baskısı Doğu-Batı yayınlarından çıkan “Melodram, Hollywood’dan Yeşilçam’a; Acının Yüceltilmesi” başlığını taşıyan kitabı, Sinema-İdeoloji-Politika, Saygı, Directory of Turkish Cinema, Sinema Neyi Anlatır ve Medya ve Mizah ve Televizyon Dizileri isimli ortak kitaplarda bölüm yazarlıkları vardır. Her sayıda farklı bir temayı ele alan SineMasaL ortak kitabın editörlerinden biridir. 2012 yılında gerçekleştirilen 12. Uluslararası İzmir Film Festivalinin koordinatörlerinden biri olmuştur. Zaman Sensin Agora (1993), Senaryocu (2005), Naif (2005), İzmir’den Sinema Notları (2010), Öbür Dağ (2020) adlı kısa belgesel çalışmalarının yanı sıra Yıldız Sinemasıyla ilgili “Yıldız Sineması: Hatırlıyorum” (2021) başlıklı bir sözlü tarih çalışmasından oluşan 93 dakikalık bir belge filmi bulunmaktadır. 

İletişim Kuramları, Sinema Sosyolojisi, Sinema, Film Eleştirisi, Film Yapım ve Yönetimi, Sinema Kuramları, Sinema ve Estetik, Sinema-TV Yapım ve Yönetimi, Türk Sineması, Sinema (Diğer), Sinema Tarihi
Doç. Zafer LEHİMLER Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türkiye
Görsel İletişimde Bilgisayar Destekli Tasarım, Görsel Tasarım, Göstergebilim, Grafik Tasarımı, İllüstrasyon, Web Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı (Diğer)
Prof. Dr. Ahmet Serkan ECE Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türkiye
Müzik Eğitimi
Prof. Dr. Özlem DOĞUŞ VARLI Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Yeni Medya, Çok Kültürlü ve Kültürlerarası Çalışmalar, Müzik Antropolojisi, Kadın Araştırmaları, Müzik Sosyolojisi, Müzik, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk, Müzik (Diğer)

Alan Editörleri

Prof. Fuat AKDENİZLİ Dokuz Eylül Üniversitesi Türkiye
İletişim ve Medya Çalışmaları, Sanat ve Edebiyat, Sanat Tarihi
Dr. Öğr. Üyesi Lale ALTUNEL MARMARA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Çevresel Sanat, Disiplinlerarası Sanat, Enstelasyon/Yerleştirme Sanatı, Heykel
Doç. Dr. Tülay GÜMÜŞER SELÇUK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tasarım, Tekstil ve Moda Tasarımı, Disiplinlerarası Sanat, Çağdaş Sanat
Prof. Dr. Gül GÜNEY DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Sanat ve Edebiyat, Geleneksel Türk Sanatları, Ciltleme Sanatı, Tezhip, İslam Sanatları
Doç. Dr. Oğuz HAŞLAKOĞLU Bir kuruma bağlı değildir Türkiye

Alan Editörü - Sanat Felsefesi

Felsefe, Sanat ve Edebiyat
Dr. Öğr. Üyesi İhsan KOLUAÇIK Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türkiye

1981 yılında Hekimhan/Malatya’da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-Televizyon bölümünden 2003 yılında mezun oldu. 2004 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzl Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2010 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Anabilim dalında “Kültür Endüstrisi ve Ideoloji: Hollywood ve Steven Spielberg Sinemasi Örneği” adlı tezle yüksek lisans eğitimini, 2021 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Film Tasarımı bölümünde “2000 Sonrası Türk Sinemasında Aleviliğin Görünürlüğüne Dair Temsiller” adlı tezle de doktora eğitimini tamamladı.Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde doktor öğretim üyesi olarak olarak çalışmaya devam etmektedir.

Sinema Sosyolojisi, Belgesel Film - Politik Sinema, Film Eleştirisi, Sinema Kuramları, Sinema ve Estetik, Sinema (Diğer), Sinema Tarihi
Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül ÖZDEMİR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, EDEBİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Sanat Tarihi, Bizans Sanatı, Ortaçağda Türk-İslam Arkeolojisi , Ortaçağ Arkeolojisi, Selçuklu Arkeolojisi
Doç. Dr. Kenan SAATÇIOĞLU ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tekstil ve Moda Tasarımı
Prof. Dr. Dilek ALKAN ÖZDEMİR Anadolu Üniversitesi Türkiye
Güzel Sanatlar Eğitimi, Seramik Tasarımı
Prof. Dr. Emel Funda TÜRKMEN ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, DEVLET KONSERVATUVARI Türkiye
Eğitim, Müzik Eğitimi
Prof. Dr. Öznur ÖZTOSUN ÇAYDERE GAZİ ÜNİVERSİTESİ, GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Türkiye
Müzik, Müzik Eğitimi, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji
Prof. Dr. İsmail TETİKÇİ Bursa Uludağ Üniversitesi Türkiye
Sanat ve Edebiyat, Resim, Plastik Sanatlar (Diğer)
Doç. Dr. Gülbin ÖZDAMAR AKARÇAY ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web
İletişim Çalışmaları, İletişim Teknolojisi ve Dijital Medya Çalışmaları, Örgütsel, Kişilerarası ve Kültürlerarası İletişim, Sosyal Medya Çalışmaları, İletişim Sosyolojisi, Görsel İletişim Tasarımı, Fotoğraf
Dr. Öğr. Üyesi Ali Mehmet TİMUÇİN MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ, DEVLET KONSERVATUVARI Türkiye
Düşünce Tarihi
Dr. Öğretim Görevlisi Serhat ULUBAY YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Tasarım

Etik Editörleri

Doç. Umut KAYAPINAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, RESİM BÖLÜMÜ Türkiye Web
Resim
Doç. Bekir KİRİŞCAN AKDENIZ UNIVERSITY, FACULTY OF FINE ARTS Türkiye
Grafik Tasarımı, İllüstrasyon, Video Tasarımı

Dil Editörleri ( Türkçe)

Doç. Nevin YAVUZ AZERİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Türkiye
Baskı Resim, Resim
Dr. Öğr. Üyesi Zülbiye SEVGİLİ POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Türkiye
Geleneksel Türk Sanatları (Diğer)

Dil Editörleri (İngilizce)

Doç. Dr. Hakan ÖNİZ Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Arkeoloji, Arkaik Dönem Arkeolojisi
Arş. Gör. Emrah ONARAN Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Türkiye

1978 yılında İstanbul’da doğdum. Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde, yüksek lisans eğitimimi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalında tamamladım. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik ve Cam Anasanat Dalında sanatta yeterlik eğitimime devam etmekteyim. 2002 yılından beri Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım.

Cam Tasarımı, Seramik Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı

Sekreterya

Öğretim Görevlisi Alev TÜRKAN ÖZCAN akdeniz üniversitesi Türkiye
Müzik Sosyolojisi, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Arkeoloji
Dr. Arş. Gör. Begüm Fulya ADIZEL AKDENIZ UNIVERSITY Türkiye
Müzik Sosyolojisi, Müzik, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji

Mizanpaj Editörü

Arş. Gör. Günnar YAĞCILAR AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, GRAFİK BÖLÜMÜ Türkiye
Göstergebilim
Son Güncelleme Zamanı: 19.12.2024 09:48:45

Akdeniz Sanat'ın 2025 Ocak sayısı (cilt: 19 sayı: 35) için makale gönderimi 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Sonraki sayımız için ilgili tarihler duyurulacaktır.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.