BibTex RIS Kaynak Göster

Beta Carotene Production by Means of Fermentation From Phycomyces nitens and Mucor mucedo

Yıl 2007, Cilt: 7 Sayı: 1, 169 - 178, 01.06.2007

Öz

PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO'DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ

Yıl 2007, Cilt: 7 Sayı: 1, 169 - 178, 01.06.2007

Öz

Son zamanlarda biyoteknolojideki gelişmelere bağlı olarak fermantasyonla beta karoten üretimi üzerine çalışmalar artmıştır. Çalışmamızda şeker fabrikası atık maddesi olan melas ve şilempe ile süt fabrikasının atık maddesi olan peynir altı suyu ayrıca sentetik besiortamı olarak da malt ekstrakt broth ve YPK broth kullanılarak A vitaminin ön maddesi olan beta karotenin mikrobiyal yolla elde edilmesi amaçlanmıştır.
Araştırmalarımızda Phycomyces nitens NRRJL 2245 ve Mucor mucedo NRRL 3654 fungusları kullanılmıştır. Deneysel çalışmalar sonucunda beta karoten miktarı 3,3-30,7 mg/lt arasında değiştiği görülmüştür. En yüksek beta karoten miktarı melas besi ortamında 5. günde Phycomyces nitens fungusunda elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Kahyaoğlu Bu kişi benim

Merih Kıvanç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2007
Gönderilme Tarihi 8 Ağustos 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kahyaoğlu, M., & Kıvanç, M. (2007). PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 169-178.
AMA Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. Haziran 2007;7(1):169-178.
Chicago Kahyaoğlu, Mustafa, ve Merih Kıvanç. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, sy. 1 (Haziran 2007): 169-78.
EndNote Kahyaoğlu M, Kıvanç M (01 Haziran 2007) PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 169–178.
IEEE M. Kahyaoğlu ve M. Kıvanç, “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, ss. 169–178, 2007.
ISNAD Kahyaoğlu, Mustafa - Kıvanç, Merih. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (Haziran 2007), 169-178.
JAMA Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7:169–178.
MLA Kahyaoğlu, Mustafa ve Merih Kıvanç. “PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ”. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, 2007, ss. 169-78.
Vancouver Kahyaoğlu M, Kıvanç M. PHYCOMYCES NİTENS VE MUCOR MUCEDO’DAN FERMENTASYON YOLUYLA BETA KAROTEN ELDE EDİLMESİ. Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Ve Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2007;7(1):169-78.