Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

SERBEST MUHASEBECİ, MALİ MÜŞAVİR VE VERGİ DENETİM ELEMANLARININ BAKIŞ AÇISINA GÖRE; VERGİ KAYIP VE KAÇAKLARINI ÖNLEME YOLLARI (AMPRİK BİR ÇALIŞMA)

Yıl 2004, Cilt: 6 Sayı: 2, 187 - 212, 01.01.2004

Öz

Türkiye'de vergi kayıp ve kaçakları önemli boyutlara ulaşmıştır ve kimi iktisatçılara ve politikacılara göre hala yükseliş sürmektedir. Bu çalışmada vergi kayıp ve kaçaklarını önlemede etkili olabilecek belli başlı tedbirler SMMM ve vergi denetim elemanları perspektifinden ele alınmıştır. SMMM ve vergi denetim elemanlarına uygulanan ankette Likert ölçeği kullanılmış; ve kayıp ve kaçakları azaltma yollarına yaklaşımda uygulayıcılar arasında birliktelikler ve farklılıklar irdelenmeye çalışılmıştır. Anket bulgularına göre, özellikle dolaylı vergi yükünün (KDV oranlarının) düşürülmesi, vergi denetiminde etkinliğin arttırılması ve vergi sisteminde basitliğin sağlanması konularında büyük ölçüde fikir birliği tespit edilmiştir.

Kaynakça

  • Kaynakçaya PDF dosyası içerisinden erişilebilir.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Fatih Savaşan

Hakkı Odabaş

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Savaşan, F., & Odabaş, H. (2004). SERBEST MUHASEBECİ, MALİ MÜŞAVİR VE VERGİ DENETİM ELEMANLARININ BAKIŞ AÇISINA GÖRE; VERGİ KAYIP VE KAÇAKLARINI ÖNLEME YOLLARI (AMPRİK BİR ÇALIŞMA). Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6(2), 187-212.

28220