Casein is a phosphoprotein in bovine milk and accounts for almost 80 percent of its total protein. Casein fosfopeptit (CPP) is produced as a result of decomposition of casein with trypsin enzyme using a selective deposition method. CPP can remarkably stabilize calcium phosphate in a state-forming CPPamorphous calcium phosphate (ACP) complex. CPPACP is located in topical gels, sugar-free chewing gum and mint dragees at the present day. In this paper, the effectiveness of CPP-ACP and usage in dentistry are presented with a wide review of the literature.
Kazein, süt proteinlerinin yaklaşık %80’ini oluşturan bir fosfoproteindir. Kazein fosfopeptit ise (CPP), seçici çökelme yöntemi kullanarak kazeinin tripsin enzimi ile parçalanması sonucunda elde edilir. CPP, kalsiyum fosfatı CPP-amorf kalsiyum fosfat (ACP) kompleksi şeklinde stabilize edebilir. CPP-ACP, günümüzde topikal jeller, şekersiz sakızlar ve naneli drajeler içinde bulunmaktadır. Bu yazıda CPP-ACP’nin etkinliği ve diş hekimliğinde kullanım alanları geniş bir literatür derlemesi ile sunulmuştur.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Şubat 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 23 Sayı: 2 |
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Tıklayınız.