BibTex RIS Kaynak Göster

Çizoynat

Yıl 2016, Sayı: 36, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Öz

“Çizoynat” başlıklı bu çalışmada, çizoynatın tarihsel süreç içindeki gelişimi sinema ve animasyon gibi diğer disiplinlerle ilişkilendirilerek ele alınmış ve konuya açıklık getirilmeye çalışılmıştır. Çizoynatın Batılı ülkelerdeki gelişimi incelendiğinde, matbaanın bulunuşu, sinema ve animasyonla ilişkili olduğu ve bu alanlarda yaşanan gelişmelerle paralellik gösterdiği görülmüştür. Matbaa kullanımın Osmanlı coğrafyasında geç yaygınlaşması, animasyon alanında dünyayı ve Batılı ülkeleri geriden takip etmemiz, çizoynatın ülkemizde yaygınlaşmamasının nedenleri olarak düşünülebilir. Ülkemizde sinema alanında başarılı eserler verilmesine rağmen, bu başarının çizoynatlara yansımadığı görülmüştür. Sinemanın keşif yıllarında Batılı ülkelerde yapılan araştırma ve deneylerin ülkemizde yapılmaması, sinemayla çizoynat arasında bir etkileşimin olmamasının nedeni olarak değerlendirilebilir. Ülkemizde bugüne kadar çizoynat konusunda yeterince araştırma yapılmaması nedeniyle, böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmuş, ileride yapılacak çalışmalarda tasarımcı ve akademisyenlere kaynak olması amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler: Çizoynat, blow book, kitap, canlandırma sineması, sinema

Yıl 2016, Sayı: 36, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Armağan Gökçearslan

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 29 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 36

Kaynak Göster

APA Gökçearslan, A. (2016). Çizoynat. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi(36).

Etik kurallarla ilgili maddelerin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimize gönderilen ve aşağıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir.
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
• Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
• Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.