BibTex RIS Kaynak Göster

L. T. Guzalyan’ın “Bayburt Kalesinin Neşredilmemiş Kitabeleri” Adlı Makalesi

Yıl 2016, Sayı: 36, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Öz

Akademisyen İ. A. Orbeli 1911 yılında Van’a giderken yol üzerinde bulunan Bayburt’a uğramış ve şehirdeki iç kalede bazı tetkiklerde bulunmuştur. Bayburt Kalesine ait burç ve kitabeleri gösteren on üç adet fotoğraf çekmiştir. Bu fotoğrafları yıllar sonra L. T. Guzalyan’a vermiş, L. T. Guzalyan’da fotoğraflar üzerinden Bayburt Kalesi kitabeleri hakkında çalışma yapmıştır. L. T. Guzalyan daha önce 1907’de Max van Berchem, 1936’da Abdurrahim Şerif Beygu ve 1939’da Kahire’de yayımlanan “Répertoire chronologique d’epigraphie arabe” adlı serinin onuncu cildinde yer alan kitabe okumalarını karşılaştırmış, epigrafik olarak değerlendirmiş ve kendi görüşlerini bildirmiştir. 1, 4 ve 5 numaralı kitabelerin kendisi tarafından ilk kez yayımladığını vurgulamıştır. Kitabelerden bazılarının günümüze kadar ulaşamadığı ve yazar tarafından 1911 yılına ait fotoğrafların ilk defa yayımlanarak epigrafik analiz yapıldığı dikkate alındığında bu makale Bayburt Kalesi araştırmalarında önemli bir yere sahiptir. 

Anahtar Kelimeler: Bayburt Kalesi, Kitabe, Epigrafi, Mimari. 

Yıl 2016, Sayı: 36, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Mehmet Ekşi Süleyman Çiğdem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 29 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 36

Kaynak Göster

APA Süleyman Çiğdem, F. M. E. (2016). L. T. Guzalyan’ın “Bayburt Kalesinin Neşredilmemiş Kitabeleri” Adlı Makalesi. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi(36).

Etik kurallarla ilgili maddelerin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimize gönderilen ve aşağıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir.
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
• Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
• Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.