BibTex RIS Kaynak Göster

Kyzikos’ta Yapılan Kazı Ve Sondajlarla İlgili Bir Değerlendirme

Yıl 2015, Sayı: 35, 60 - 77, 06.01.2016

Öz

Öz

Kyzikos antik kentinin büyük bir bölümünün Düzler mahallesiyle iç içe ve tamamına yakınının özel mülkiyet üzerinde yer alması uzun zamandır birden çok alanda kazı yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu nedenle 2006-2015 yılları arasındaki ikinci dönem çalışmalarında sadece Hadrian Tapınağı ile birkaç alanda kazı ve sondajlar yapılabildi. Bu çalışmada 2006-2015 yılları arasında Kyzikos antik kentinde yaptığımız kazı ve sondajlarla ilgili kısa bir değerlendirme yapmaya çalıştık.

Anahtar Kelimeler: Kyzikos, Hadrian Tapınağı, sondaj, nekropol

 

The Evaluation of the Excavation and Drilling made in Cyzicus.

Absract

As the ancient city of Cyzicus is almost located on a private property and a large part of it is near Düzler neighbourhood, it has been difficult to excavate in more than one area for a long time. Hence, during the second term excavations between the years 2006-2015, only in some areas including the temple of Hadrian could be excavated and drilled. In this study we tried to make an evaluation about the excavations and drills that we had carried out in Cyzicus between 2006-2015.

Keywords: Cyzicus, Temple of Hadrian, sounding, necropolis

Yıl 2015, Sayı: 35, 60 - 77, 06.01.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurettin Koçhan Korkmaz Meral Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Gönderilme Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 35

Kaynak Göster

APA Korkmaz Meral, N. K. (2016). Kyzikos’ta Yapılan Kazı Ve Sondajlarla İlgili Bir Değerlendirme. Güzel Sanatlar Enstitüsü Dergisi(35), 60-77.

Etik kurallarla ilgili maddelerin uygulanması konusunda etik kurul izni gerektiren çalışmalar için izinlerin alınıp, izinle ilgili bilgilere makalede yer verilmesi hususu kriterlere eklenmiştir. Bu doğrultuda dergimize gönderilen ve aşağıda belirtilen koşullara uyan makaleler için Etik Kurul İzni alınması gerekmektedir.
• Anket, mülakat, odak grup çalışması, gözlem, deney, görüşme teknikleri kullanılarak katılımcılardan veri toplanmasını gerektiren nitel ya da nicel yaklaşımlarla yürütülen her türlü araştırmalar.
Ayrıca;
• Başkalarına ait ölçek, anket, fotoğrafların kullanımı için sahiplerinden izin alınması ve belirtilmesi,
• Kullanılan fikir ve sanat eserleri için telif hakları düzenlemelerine uyulduğunun belirtilmesi gerekmektedir.