BibTex RIS Kaynak Göster

SERBEST ZAMAN EĞİTİMİ VE SERBEST ZAMAN EĞİTİMİNİ GEREKTİREN NEDENLER /

Yıl 2011, Sayı: 23, - , 22.04.2013

Öz

Bu çalışmanın konusu, insan yaşamında önemli yeri olan serbest zamanın, insanların ve toplumların yararına kullanılabilmesi için gerek duyulan serbest zaman eğitimi ve bu eğitime yönelik farklı bakış açılarını değerlendirebilmek ve sağladığı yararları ortaya koyabilmektir. Serbest zaman eğitiminin öneminin farkına varılması, bu zaman diliminde sağlanabilecek bireysel ve toplumsal yararlara daha fazla erişebilmek adına gereklidir. Alanyazın taraması ile derlenen bu çalışmada serbest zaman eğitimi, farklı boyutlarıyla incelenmiştir. Sonuç olarak, serbest zaman eğitimine yönelik bilgi verilerek, önemine ve gerekliliğine dikkat çekilmiş ve yaygınlaştırılması ile ilgili öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler: Serbest Zaman, Serbest Zaman Değerlendirme, Serbest Zaman Eğitimi, Serbest Zaman Eğitiminin Önemi, Serbest Zaman Eğitimi Gerekliliği

 

The subject of this study is to evaluate different perspectives towards leisure, which are important leisure, and to show contributions of leisure activities. Realizing the importance of leisure education is necessary to reach outcomes of leisure for both individuals and society. Relying on literature review this study analyzes leisure from different perspectives. As a result, informing about the significance of leisure education, attention is drawn to the importance and necessity of leisure and suggestions are provided for making it more prevalent.

Keywords: Leisure, Evaluation of Leisure, Leisure Education, İmportance of Leisure Education, Necessity of Leisure Education 

Yıl 2011, Sayı: 23, - , 22.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sibel Arslan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 22 Nisan 2013
Gönderilme Tarihi 22 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 23

Kaynak Göster

APA Arslan, S. (2013). SERBEST ZAMAN EĞİTİMİ VE SERBEST ZAMAN EĞİTİMİNİ GEREKTİREN NEDENLER /. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dergisi(23).