Kuru dönem esnasında, meme bezlerinde biyokimyasal ve hücresel değişiklikler gözlenir.
Meme bezi dokusu, aktif involusyon ve kolostrogenezden dolayı kuru dönem başlangıcında ve
sonunda özellikle yeni meme içi enfeksiyonlara karşı oldukça duyarlıdır. Özellikle çevresel bakteriler
bu dönemde yeni meme içi enfeksiyonların asıl nedeni olarak gösterilmiş ve bu mikroorganizmalara
karşı farklı kontrol programları oluşturulmuştur. Son yıllarda bu döneme özgü koruyucu yaklaşımlar,
sadece ineklerde meme sağlığı için değil, gıda hijyeni ve halk sağlığı için de geliştirilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 8 Mart 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2009 Cilt: 4 Sayı: 3 |