Organik hayvansal üretimle, hayvan ve halk sağlığının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesine
katkı sağlanması, hayvanların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve iyi kaliteli besin üretimi
amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, organik besinlerin konvansiyonel yöntemle üretilenlere nazaran,
duyusal açıdan veya besin kalitesi yönünden daha üstün olduğu tam olarak ifade edilememektedir.
Ayrıca, organik besinlerin mikrobiyolojik ve mikotoksinler yönünden, daha güvenilir olduğu da
belirtilememektedir. Ancak, organik besinlerin, konvansiyonel üretilenlere nazaran, bazı kimyasal
maddeleri (örn., pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları) daha az içerdiği net bir şekilde açıklanabilir.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | DERLEMELER |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 10 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2006 Cilt: 37 Sayı: 1 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/