BibTex RIS Kaynak Göster

IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI

Yıl 1971, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 10.12.2010

Öz

ÖZET
Ova)'ı kuzeyden çevreliyen dağiara düşen yağışın bazaltik ve
dolerilik yapıya sahip kayalar içerisindeki mineral/eri erilerek derin
tabakalara sızdığı ve ova içerisinde yarı arteziyenik suları ve taban
suyunu beslediği ileri sürü/mekıedir. Otuz bin hektan bulan çorak
topraklarda önemli miktarda bulunan sodyum karbonatın kaynağı
olarak feldispat minerallerinin hidratasyo'nu üzerinde durulmaktadır.
Toprağın 40-80 cm. arasında derin sürümü ve bir ön yıkamayı takiben
% 0.8-1.0 lik sülfürik asit ihtil'a eden su ile yıkanmasının en iyi
neticeyi verdiği kaydedilmektedir.

Yıl 1971, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 10.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Nazmi Oruç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1971 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Oruç, N. (2010). IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2(3).
AMA Oruç N. IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;2(3).
Chicago Oruç, Nazmi. “IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2, sy. 3 (Aralık 2010).
EndNote Oruç N (01 Aralık 2010) IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2 3
IEEE N. Oruç, “IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 3, 2010.
ISNAD Oruç, Nazmi. “IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 2/3 (Aralık 2010).
JAMA Oruç N. IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;2.
MLA Oruç, Nazmi. “IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 2, sy. 3, 2010.
Vancouver Oruç N. IĞDIR OVASININ RUSYA TARAFINDA KALAN KISMINDAKİ ÇORAK TOPRAKLARIN ORİJİNİ VE BU TOPRAKLARIN SÜLFÜRİK ASİT KULLANARAK ISLAHI. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;2(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/