BibTex RIS Kaynak Göster

RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ

Yıl 1973, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 13.12.2010

Öz

ÖZET
Bu makalede sunulan literatürlere göre rumen mikroorganizmalarının
diyetik lipitler üzerine olan etkileri a~ağıdaki gibi özetlenebilir.
1- Rumen mikroorganizma/arı, hidrojenasyonla dOY1r!amış yağ
asit/erinden doym~ yağ asitleri ve bu asitlerin çeşitli itomerlerini meydana
getirebilmekte fakat bu olayların mekanizması ve hidrojenlerin
kaynağı henüz bilinmemektedir.
2- Rumen imikroorganizmaları gliseritlerin ve fosfolipitlerin hidralizinde
de etkilidirler. Bu, mikroorganizmaların lipaz enzimi salgılamaltrandan
ileri gelmektedir.
3- Trigliseritlerde yapılan in vitro ve in vivo denemeler rumende
iz miktarda gliserol bulıuıabileceğini göstermiştir. Koyun rumen kapsamı
ile fermentasyona uğrayan serbest gsilesor propiyonik asite dönüşebilektedir.
Bu uçucu yağ asidi gliserol jermentasyonunun son ürünü
olarak elde edilmiştir.,
4 Bakteriyel lipit/erde esansiyel yağ asitlerine rastlannuımıştır.
Eğer ergin ruminatlarm esansiyel yağ asitlerine ihtiyaçları varsa bunlar
diyetsel orijinli olmak ve rumendeki hidrojenasyon olayından kurtulmuş olamak zorundadırlar.

Yıl 1973, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 13.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Ayhan Aksoy Bu kişi benim

Sümer Haşimoğlu Bu kişi benim

Ahmet Çakır Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 13 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1973 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aksoy, A., Haşimoğlu, S., & Çakır, A. (2010). RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 4(2).
AMA Aksoy A, Haşimoğlu S, Çakır A. RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;4(2).
Chicago Aksoy, Ayhan, Sümer Haşimoğlu, ve Ahmet Çakır. “RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4, sy. 2 (Aralık 2010).
EndNote Aksoy A, Haşimoğlu S, Çakır A (01 Aralık 2010) RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4 2
IEEE A. Aksoy, S. Haşimoğlu, ve A. Çakır, “RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 2, 2010.
ISNAD Aksoy, Ayhan vd. “RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 4/2 (Aralık 2010).
JAMA Aksoy A, Haşimoğlu S, Çakır A. RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;4.
MLA Aksoy, Ayhan vd. “RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 2, 2010.
Vancouver Aksoy A, Haşimoğlu S, Çakır A. RUMENİN DİYETİK LİPİTLER ÜZERİNE ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;4(2).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/