BibTex RIS Kaynak Göster

TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH

Yıl 2001, Cilt: 32 Sayı: 1, - , 10.01.2011

Öz

ÖZET: Beslenmemizde geniş bir yere sahip olan tahı! ve tahıl ürünlerinin sağlığımız üzerine de şüphesiz önemli etkileri bulunmaktadır. Tahıl
ve ürünlerinde diyet lifi özellikle sindirim sisteminde meydana gelebilecek kanser riskini azaltmaktadır. Ayrıca kandaki kolesterol düzeyi ve
kroner kalp rahatsızlıkları ile diş çürümesi üzerine de olumlu etkileri söz konusudur. Ancak lahıl ve tahıl ürünlerinin bazı insanlarda çöljyak ve
fenilketorıuri gibi rahatsızlıklara sebep olduğu da bilinmekledir.
Anahtar Kelimeler: Tahıl ürünleri, insan sağlığı
THE PROPERTY OF CEREAL FOODS İN HUMAN HEALTH

 

SUMMARY: it has been vvell known that cereal foods have many advantages in human nutritîon and health. Dietary fibers in these type of
foods claimed have a reducing effect on cancer risk in human intestinal track. Addiüonally, il has a positive elfects on blood cholestero! and
coronary heart disease as vvell as dental caries. On the other hand, cereal foods m ay have also some antinutriüonal properties for coeliac and
phenilkelonury disease in some indivlduals.
Key Words: Cereal Foods, human health

Yıl 2001, Cilt: 32 Sayı: 1, - , 10.01.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

M. Murat Karaoğlu Bu kişi benim

H. Gürbüz Kotancılar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 10 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 32 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karaoğlu, M. M., & Kotancılar, H. G. (2011). TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 32(1).
AMA Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;32(1).
Chicago Karaoğlu, M. Murat, ve H. Gürbüz Kotancılar. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32, sy. 1 (Ocak 2011).
EndNote Karaoğlu MM, Kotancılar HG (01 Ocak 2011) TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32 1
IEEE M. M. Karaoğlu ve H. G. Kotancılar, “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 1, 2011.
ISNAD Karaoğlu, M. Murat - Kotancılar, H. Gürbüz. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 32/1 (Ocak 2011).
JAMA Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32.
MLA Karaoğlu, M. Murat ve H. Gürbüz Kotancılar. “TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 1, 2011.
Vancouver Karaoğlu MM, Kotancılar HG. TAHIL ÜRÜNLERİNİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN ÖNEMİ / THE PROPERTY OF CEREAL FOODS IN HUMAN HEALTH. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;32(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/