BibTex RIS Kaynak Göster

ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Yıl 1974, Cilt: 5 Sayı: 2-3, - , 15.12.2010

Öz

Iowa State Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. David G. Topel tarafından Atatürk üniversitesinde Konferans olarak verilmiştir.

ÖZET
Et üretimi için hayvan yetiştirmede en önemli faktör, hayvan
vücudunda en verimli şekiade proteindepc1aıımaslnı
sağlamak ve bunun için genetik seleksiyona baş vitrmaktır.
Kas dokusunda protein depolanması, koyun türünde, doğum
öncesi ve erken doğum sonrası beslemeden etkilenmektedir.
Fakat bu durum diğer türlerde meydana gelmemektedir.
Stilbestrol gibi bazı hormonlar kullanarak vücutta depolanan
protein miktarı ve depolanma hızı artırılabilmektedir.
Eşit ağırllk esasına göre mukayese edildiğinde sığır ve
koyun rasyonlarındakienerji düzeyterini değiştiremkle bu hayvanların
karkaslarındaki kas yağ ve kemik yüzdelerini değiştirmek
zordur.

Yıl 1974, Cilt: 5 Sayı: 2-3, - , 15.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ÇEVİRİLER
Yazarlar

David G. Topel Bu kişi benim

Ayhan Aksoy (çev.) Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 15 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1974 Cilt: 5 Sayı: 2-3

Kaynak Göster

APA Topel, D. G., & Aksoy (çev.), A. (2010). ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 5(2-3).
AMA Topel DG, Aksoy (çev.) A. ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;5(2-3).
Chicago Topel, David G., ve Ayhan Aksoy (çev.). “ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5, sy. 2-3 (Aralık 2010).
EndNote Topel DG, Aksoy (çev.) A (01 Aralık 2010) ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5 2-3
IEEE D. G. Topel ve A. Aksoy (çev.), “ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2-3, 2010.
ISNAD Topel, David G. - Aksoy (çev.), Ayhan. “ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 5/2-3 (Aralık 2010).
JAMA Topel DG, Aksoy (çev.) A. ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;5.
MLA Topel, David G. ve Ayhan Aksoy (çev.). “ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 5, sy. 2-3, 2010.
Vancouver Topel DG, Aksoy (çev.) A. ET HAYVANLARINDA KAS VE YAĞ KAPSAMINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;5(2-3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/