ÖZET
Bu araştırma Erzurum Oyasının kıraç ye sulu şartlarında 1969-1972
döneminde yürütülmüştür. Üç buğdaygit yem bitkisi türüne ai-! 25 varyete
4 yıl süreyle adaptasyon ye verim denemesine almmı.ştır. Bu varyetelerden
12 tanesi yüksek çayır yula/ına, 5 tanesi çayır tilki kuyruğuna ye 8 tanesi de
yabani otlak arpasınaaittir. '
Yüksek çaYIT)lUla/1 Yaryet~lerinin dört yıl/ık biçim sonuçlarına göre
ortalama kuru ot yerimleri kıraçta, 190-272 kg/dk, suluda 404-634 kg/dk
arasında olmuştur.
çayı/, tilki kuyruğunun aynı devrede sulu şartlarda ki yerimi 321-509
kg/dk arasında değişmiştir. Yabani otlak arpasının en dÜ$Ük ortalama verimi
kıraçta 228, sulu'da 332 kg. kuru ottur. Bu türün en yüksek verimi ise
kıraçta 292 kg/dk, suluda 448 kg/dk olOJ-ak saptanmıştır.
SUMMARY
Some Grass Varieties Trials
These trials were done on some
grass varieties under dry and irrig3ted
conditions, at Atatürk Uniyerity Farm,
Erzurum; -Turkey in 1969-1972.'
A randçımized complete bloek
design was set-up on some grasses with
four repIicatioıı.
Twelve taJloatgrass, five meadow
foxtail, eight wildrye varieties were
tested, ,
Foilr years average hay yields
of oat grass were 190-272 kg. under dry
conilitions and 404-634 kg. perdecear
under irrigated conditions.
The average hay yield of four
years ehanged, from ,311-509 kg. perdeear
under irrigated conditions at the
meadaw foxtaH vadelies.
The lowe'st hay yields of Russian
",:i1dı ye were 228 kg. under dry conditions
and 332 kg. under irrigated conditions
while the highest 292 and 448
kg. per decar ni,spectively.
| Birincil Dil | tr;en |
|---|---|
| Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
| Yazarlar | |
| Yayımlanma Tarihi | 29 Aralık 2010 |
| Yayımlandığı Sayı | Yıl 1979 Cilt: 10 Sayı: 3-4 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/