BibTex RIS Kaynak Göster

SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yıl 1980, Cilt: 11 Sayı: 3-4, - , 29.12.2010

Öz

ÖZET
Tanninler ruminan! ve nonruminan! hayvanlarla insanların beslenme/erini olumsuz
yönde etkiler. Sorghum danelerinde bulwıan {anninler, civcivlerde büyümeyi
geriletir, yem tüketimini ve yemden yararlanmayı azaltır; bazı bacak anormal/iklerine
yol açar; yumurta tavuklarmeta yumurta verimini düşürür, yumurta büyüklüğünü
azaltır, yumurta sarısmda renk bozuklukları yaratır. Bununla beraber, sorghum
tanninlerinin zararlı etki/eri, uygun işleme teknikleri li/e veya karmaları metiyonin
ve betain gibi bazı maddelerle desteklemek suretiyle giderilebilir. Sorghum ekiminin
özendirilmesi ve yaygınlaştırılması, yurdumuzun enerji yemi açığının kapatı/ması
açısından yararlı olacaktır.

Yıl 1980, Cilt: 11 Sayı: 3-4, - , 29.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Nihat Özen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 29 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1980 Cilt: 11 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Özen, N. (2010). SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(3-4).
AMA Özen N. SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;11(3-4).
Chicago Özen, Nihat. “SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 11, sy. 3-4 (Aralık 2010).
EndNote Özen N (01 Aralık 2010) SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 11 3-4
IEEE N. Özen, “SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 3-4, 2010.
ISNAD Özen, Nihat. “SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 11/3-4 (Aralık 2010).
JAMA Özen N. SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;11.
MLA Özen, Nihat. “SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 3-4, 2010.
Vancouver Özen N. SORGHUMUN TANNİN KAPSAMI VE BUNUN KANATLI KÜMES HAVVANLARININ BESLENMELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;11(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/