BibTex RIS Kaynak Göster

SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 3-4, - , 31.12.2010

Öz

ÖZET
Bu araştırmanın amacı, ülkemizde kullamlan yerli ve yabancı yapım süt sağım
makineleri ile el ve saltıında süt verimi ı'e sağ/m zamal1l arasındaki ilişkinin; süt
sağım makineleri ile sağımda tüketilen ene~ji miktannın, süt sağım makineleri ile
sa.~ım slYasll1da yapTIan çeşitli işler için gerekli zaman dilimlerinin saptanması,
benzerlik ve ayrılıklann ortaya konulması; çeşitli. ıip süt sağım makil1t!leri için
ekonomik sürü büyüklüğünün ortaya çıkarılmasıdır.
Denemeler sırasll7da yerli yapım iki, yabancı yapım yedi süt sağını makinesi ile
yukanda sıralanan konularda karşılaştırmalı bir çalişma yapılmıştır.

SUMMARY

A Research on the Possibilities for the Mechanisation of Milking for Dairy ttle Farms

This study is done to determine the possibilities for the mechanisation of
milking and for purpose milking test are conducted with foreign and domestic
n;ıanufactured milking machines in tbe farms having different number of eattles.
This milking tests were done in several trials and it continued at last LO day' periods.
In the same farms cows also were milked with hand to compare with machine
trials. As a result of trials, energy and time requirements were detetmined and.
economieal berd size were cakulated., This study in one of firsi studies conducted
in this field in Turkey.
The results obtained from this study is summarized below:
- Time for the hand milking changes with the person doing the job and
tberefore sometimes it is shorter or longier than machine milking time. If milk
yield İs high 'milking time is also higb.
-When milk yield raises the unit energy requirement decreases Annual
energy consumption for machine milking is 21.9-28.5 kWh per cow for directtocan
milking machines, 15.6 kWh per cow for. bucket milking machine and 18.855.
i kWh per cow for milking pipeline machines epending on· the cluster of ass
embly.
- When machine milking is used, the. number öf milked per hour for the
stal1ed barns is 31-56 for direct-to-can milking machines depending on the size of
the machines used.

Yıl 1982, Cilt: 13 Sayı: 3-4, - , 31.12.2010

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Muammer Nalbant Bu kişi benim

Poyraz Ülger Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1982 Cilt: 13 Sayı: 3-4

Kaynak Göster

APA Nalbant, M., & Ülger, P. (2010). SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 13(3-4).
AMA Nalbant M, Ülger P. SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;13(3-4).
Chicago Nalbant, Muammer, ve Poyraz Ülger. “SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13, sy. 3-4 (Aralık 2010).
EndNote Nalbant M, Ülger P (01 Aralık 2010) SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13 3-4
IEEE M. Nalbant ve P. Ülger, “SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 3-4, 2010.
ISNAD Nalbant, Muammer - Ülger, Poyraz. “SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 13/3-4 (Aralık 2010).
JAMA Nalbant M, Ülger P. SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13.
MLA Nalbant, Muammer ve Poyraz Ülger. “SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 13, sy. 3-4, 2010.
Vancouver Nalbant M, Ülger P. SÜT SIĞIRCILIĞINDA SÜT SAĞIMININ MEKANİZASYON OLANAKLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;13(3-4).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/