Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Yıl 1983, Cilt: 14 Sayı: 1-2, 17 - 28, 31.12.2010

Öz

Bu ar~tırmada Karasu ve Kelkit vadilerinde yetişmekte olan 136 ceviz tipinden (çöğür ağacı) alınan mE?yve örnekleri incelenmiştir. Ceviz seleksiyon ıslalımda önemli olan meyve kalite QzelJiklerinden meyve ağırlığı ile kabuk kalınlığı ve kabuk kmlması arasındaki ilişkilerin incelendiği bu çalışmada, bu özellikler arasında gerçek ,ve pozitif bir ifginjn varlığı saptanmıştır. Meyve ağırlığı ile kabuk kalınhğı qrosırıda r=O.98S meyve ağırlığı ile kabuk kmlması arasında 1'=0.958 bulunmuştur.

CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Yıl 1983, Cilt: 14 Sayı: 1-2, 17 - 28, 31.12.2010

Öz

The correlations among the important fruit qualiry factors of Persian walnuts. II. The correlations between nutweight-shellthichness and , nut . weight-sheU craeking. This study was conducted on 136 Persian' walnut types growing İn the Karasu ıınd Kelkit valIes İn North eastem of Anatolia (Turkey). We found the important correJations between nut weıgbt and shelJ tlıichness; nut-weight and shell eracking in this study.. These eorrelatiorn were r= 0.988 ± 0.0480, r= 0.958 ± 0.0957 ilspectively

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Seyit Mehmet Şen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 1983 Cilt: 14 Sayı: 1-2

Kaynak Göster

APA Şen, S. M. (2010). CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 14(1-2), 17-28.
AMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Aralık 2010;14(1-2):17-28.
Chicago Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14, sy. 1-2 (Aralık 2010): 17-28.
EndNote Şen SM (01 Aralık 2010) CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14 1-2 17–28.
IEEE S. M. Şen, “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 14, sy. 1-2, ss. 17–28, 2010.
ISNAD Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 14/1-2 (Aralık 2010), 17-28.
JAMA Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;14:17–28.
MLA Şen, Seyit Mehmet. “CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI Ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 14, sy. 1-2, 2010, ss. 17-28.
Vancouver Şen SM. CEVİZLERDE ÖNEMLİ MEYVE KALİTE FAKTÖRLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER II. MEYVE AĞIRLIĞI İLE KABUK KALINLIĞI ve KABUK KIRILMASI ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2010;14(1-2):17-28.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/