Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 1986, Cilt: 17 Sayı: 1-4, 25 - 30, 01.01.2011

Öz

DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA

Yıl 1986, Cilt: 17 Sayı: 1-4, 25 - 30, 01.01.2011

Öz

Vlkemizde yetişen dereotu, havuç, ker~viz ve maydanoz tohumlarında uçucu yağ verimi ve yağların standardizasyona konu fizikokimyasal sabiteleri ilk defa belirlendi. Tohum örnekleri, bitkilerin yetişme şartlarına bağlı olarak 5'er farklı ilden temin edildi. U. yağ verimi dereotunda %2.2-3.0, havuçta %O.3-0.6,-kerevizde % 1.0:1.4 maydanozda % 1.0-1.8 bulundu. Uçucu yağlarm çeşitli sabiteleri, her bitki türü için illere göre genellikle fazla farklı bulunmadı. Mevcut uluslararası standartlarla kıyaslandığında, bulunan -değerlerin öngörülen sınırlar arasında olduğu gö;üıü. U. yağ verimleri ise, dereotu dışında, literatüre göre düşük bulundu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ARAŞTIRMALAR
Yazarlar

Atilla Akgül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 1986 Cilt: 17 Sayı: 1-4

Kaynak Göster

APA Akgül, A. (2011). DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 17(1-4), 25-30.
AMA Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Ocak 2011;17(1-4):25-30.
Chicago Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17, sy. 1-4 (Ocak 2011): 25-30.
EndNote Akgül A (01 Ocak 2011) DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17 1-4 25–30.
IEEE A. Akgül, “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 1-4, ss. 25–30, 2011.
ISNAD Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 17/1-4 (Ocak 2011), 25-30.
JAMA Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;17:25–30.
MLA Akgül, Atilla. “DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 17, sy. 1-4, 2011, ss. 25-30.
Vancouver Akgül A. DEREOTU, HAVUÇ, KEREVİZ VE MAYDANOZ TOHUM UÇUCU YAĞLARININ ANALİTİK KRİTERLERİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2011;17(1-4):25-30.

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/