ÖZET : Bu araştırma,farklı seviyelerde kesif yemle beslenerek kışlatılan ve
kışlatma sonrasında mer'ada tutulan esmer düvelerin canlı ağırlık artışlarının
karşılaştırılması amacıyla yapılmıştır.
Kış döneminde, grupların günlük konsantre yem tüketimleri l, 11, lll ve IV.
gruplarda sırasıyla 0.00 kg, 0.200 kg, 0.400 kg ve 0.600 kg'dır. Bu periyodda
grupların ortalama canlı ağırlık artışları I. grupta 36.6 ±358 kg, II. grupta 41.16 ±
4.72 kg, III. grupta 46.0 ±2.78 kg ve IV. grupta 57.0 ±3.39 kg olmuştur. Gruplar
arasında canlı ağırlık artışı bakımından bulunan farklılıklar çok önemlidir (p < 0.01).
Mer'a döneminde ise en yüksek ortalama ağırlık artışını II. grup ve en düşük
ortalama ağırlık artışını 1. grup sağlamıştır. Ancak bu dönemde sağlanan ağırlık
artışları bakımından bulunan farklılıklar istatistiksel olarak önemli çıkmamıştır.
THE LÎVE WEİGHT GAINS OF WINTERING AND GRAZING
BROVVN SWISS HEİFERS THAT HA VE BEEN FED YVITH
DİFFERENT LEVELS OF CONCENTRATES
SUMMARY : The purpose of the research work is to compare the live
weight gains of Brown Smss heifers that have beenfed with defferent levels of
concantrates for the winter period. Heifers were grazed on pasture af ter the winter
period.
The daily concentrated feed for the winter period for the groups were as
follows, 1. group 0.00 kg, 11. group 0200 kg., III. group 0.400 kg. and IV. group
0.600 kg. The average live weight gains in the groups in yvinter period were as
follows, group I: 36.6 ±358 kg., group II. 41.16 ±4.72 kg, group III. 46.0 ±2.78 kg, and group IV. 57.0 ± 339 kg. The highly significant dlgerences were found
among the groups (P < 0.01).
The highest and the lovvest tive weight gains were calcuiated at group II. and group I. respectively during the pasture period.
Birincil Dil | tr;en |
---|---|
Bölüm | ARAŞTIRMALAR |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 3 Ocak 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1992 Cilt: 23 Sayı: 1 |
Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.
https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/