BibTex RIS Kaynak Göster

KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 26.04.2013

Öz

ÖZET : Tahıllar genellikle taneleri için yetiştirilirler, fakat bir yembitkisi olarak da kullanılabilirler. Hızlı ve kuvvetli büyüme, yüksek verim kapasitesi ve kısa vejetasyon süresine sahiptirler. Ancak yapılan çalışmalar tahılların besleme değerinin hayvanlar için yetersiz olduğunu göstermektedir. Yüksek oranda yapısal madde ihtiva ettiğinden tahıl otunun sindirimi düşüktür.

 

THE NUTRITION VALUES OF SMALL GRAIN CEREALS AS HAY

 

ABSTRACT : The small grain cereals are generally grown for seed, but they can also be used as a hay. They have fast and vigorous growth, high yielding capacity and short vegetation period. But studies displayed thet their feeding values were usually insufficient for livestock. Digestibility of cereal hay is low since it has high contents of indigestable structural components.

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 1, - , 26.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Mustafa Tan Bu kişi benim

Yunus Serin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 28 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tan, M., & Serin, Y. (2013). KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(1).
AMA Tan M, Serin Y. KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;28(1).
Chicago Tan, Mustafa, ve Yunus Serin. “KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 1 (Nisan 2013).
EndNote Tan M, Serin Y (01 Nisan 2013) KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 1
IEEE M. Tan ve Y. Serin, “KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 1, 2013.
ISNAD Tan, Mustafa - Serin, Yunus. “KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/1 (Nisan 2013).
JAMA Tan M, Serin Y. KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Tan, Mustafa ve Yunus Serin. “KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 1, 2013.
Vancouver Tan M, Serin Y. KABA YEM OLARAK KULLANILAN TAHILLARIN BESLEME DEĞERİNE YAKLAŞIMLAR. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(1).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/