BibTex RIS Kaynak Göster

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 26.04.2013

Öz

ÖZET : Teknolojik gelişmelerin toplum yapısında meydana getirdiği değişikliklere bağlı olarak kentsel mekanlarda yanlış alan kullanımları, aşırı nüfus yoğunluğu, planlama ve uygulamalardaki aksaklıklar başta olmak üzere bir takım olumsuzluklar beraberinde önemli çevre sorunlarını ortaya çıkarmıştır. Özellikle büyük kentlerimizde çevre sorunlarından birisi olan gürültü, çağımızın hastalığı olan stres başta olmak üzere insan ve çevre üzerine birtakım etkiler yaparak olumsuz etkiler yaparak, kentlerimizi yaşanmaz hale getirmekte ve bu bağlamda gürültü bir çevre kirliliği olarak değerlendirilmektedir.

               Bu çalışmada, gürültü ile ilgili tanımlar ve kavramlar açıklanmış, gürültünün kaynakları ve olumsuz etkileri özellikle biyolojik (bitkisel) materyal ile yapılan önlemler üzerinde durulmaya çalışılmıştır.

Yıl 1997, Cilt: 28 Sayı: 3, - , 26.04.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil tr;en
Bölüm DERLEMELER
Yazarlar

Hasan Yılmaz Bu kişi benim

Serkan Özer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 28 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Yılmaz, H., & Özer, S. (2013). GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 28(3).
AMA Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. Nisan 2013;28(3).
Chicago Yılmaz, Hasan, ve Serkan Özer. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28, sy. 3 (Nisan 2013).
EndNote Yılmaz H, Özer S (01 Nisan 2013) GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28 3
IEEE H. Yılmaz ve S. Özer, “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 3, 2013.
ISNAD Yılmaz, Hasan - Özer, Serkan. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 28/3 (Nisan 2013).
JAMA Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28.
MLA Yılmaz, Hasan ve Serkan Özer. “GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ”. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 28, sy. 3, 2013.
Vancouver Yılmaz H, Özer S. GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİNİN PEYZAJ PLANLAMA YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 2013;28(3).

Bu dergide yayınlanan makaleler Creative Commons Uluslararası Lisansı (https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/) kapsamında yayınlanmaktadır. Bu, orijinal makaleye uygun şekilde atıf yapılması şartıyla, eserin herhangi bir ortam veya formatta kopyalanmasını ve dağıtılmasını sağlar. Ancak, eserler ticari amaçlar için kullanılamaz.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/