This research is conducted in order to determine the fishery consumption preferences in Ankara
province. In this context, the related data were collected from 1181 people using face-to-face
and electronic surveys. According to the results of the survey, participants’ frequency of fish
consumption is as follows; 26.7% consume fish once every 15 days, 23.9% once a month and
19.0% once a week. 39.9% of participants consume fish for balanced and healthy nutrition and
42.7% of the participants purchase fish from supermarkets. Most of the participants (61,2%) think
that prices of fish sales are high. 78.5% prefer hunted fish for their consumption. Fish is mostly
consumed in winter 64.4%.
Bu araştırma, Ankara ilinde yaşayan insanların su ürünleri tüketim tercihlerinin belirlenmesi
amacıyla yapılmıştır. Bu bağlamda 1181 kişi ile yüz yüze ve elektronik ortamda anket yöntemi ile
veri toplanmıştır. Yapılan araştırma sonucunda katılımcıların balık tüketim sıklıkları incelediğinde
%26,7’sinin 15 günde bir kez, %23,9’unun ayda bir kez ve %19,0’ının haftada bir kez balık tükettiği
tespit edilmiştir. Katılımcıların %39,9’u balığı dengeli ve sağlıklı beslenmek için tüketmekte,
%42,7’si tüketeceği balığı süpermarketten satın almaktadır. Katılımcıların çoğu (%61,2) balık
satış fiyatlarının pahalı olduğu görüşündedir. Tüketicilerin %78,5’i tüketim için avcılık balıklarını
tercih etmektedir. En çok kış mevsiminde (%64,4) balık tüketilmektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Ocak 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 3 Sayı: 1 |
Aksi belirtilmediği sürece, bu sitedeki içerik Creative Commons Attribution 4.0 International lisansı ile lisanslanmıştır. (CC-BY-NC 4.0)