Carbaryl ile seyreltme denemeleri 1967-1973 yılları arasında Yalova Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapılmıştır. Denemeler bir veya iki ağaç parselinde 4 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Farklı uygulama zamanları da denenmiştir. Tam çiçeklenmeden 15 gün sonra 20 günden daha fazla seyreltme yapılmıştır. Bu denemelere göre 120 g Carbaryl (%50 W.P.) 100 lt su konsantrasyonu Starking Delicious elma çeşidinde hafif meyve seyreltmesi ile sonuçlanırken, 150 g Carbaryl (%50 W.P.) 100 lt su konsantrasyonu normal meyve seyreltmesi vermiştir. Golden Delicious için 180 g Carbaryl (%50 W.P.) 100 lt su önerilmektedir.
Thinning trials carried out Carbaryl at Yalova Horticultural Research Station in the period of 1967-1973. The trials were set up in one or two tree plots with 4 replications. Different application time were also tested. 15 days after full bloom were thinned heavier than 20 days. According to these trials a 120 g carbaryl (%50 W.P.) 100 lt water concentration resulted rather light fruit thinning in the case of 150 g carbaryl (%50 W.P.) 100 lt water concentration gave normal fruit thinning on Starking Delicious apple variety. 180 g carbaryl (%50 W.P.) 100 lt water recommended for Golden Delicious.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Ziraat Mühendisliği (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 1974 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 1974 |
Kabul Tarihi | 31 Ocak 1974 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1974 Cilt: 7 Sayı: 1-2 |
BAHÇE Dergisi
bahcejournal@gmail.com
https://bahcejournal.org
Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, 77100 Yalova
X (Twitter), Linkedin, Facebook, Instagram