Bu araştırmada yavru alabalık yemlerinde protein kaynağı olarak farklı oranlarda fındık küspesi ve zeolitin kullanımının balıkların büyüme performansları, yem değerlendirme ve sindirilebilme oranları üzerine olan etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla; 9 farklı diyet ile 90 gün boyunca beslenen yavru alabalıkların (ortalama 13,35 gr) canlı ağırlık artışları belirlenmiştir. Sonuçlara göre, fındık küspesinin % 25 ve zeolitin % 6 oranında kullanıldığı rasyon ile beslenen yavru balıkların kontrol grubuna göre daha iyi büyüme gösterdikleri belirlenmiştir Yavru Gökkuşağı alabalıklarının diyetlerinde balık unu yerine fındık küspesi ve zeolit kullanımının büyüme, yem değerlendirme ve sindirilebilme oranları üzerine olumsuz bir etkisinin olmadığı ve bu oranlarda kullanılabileceği tespit edilmiştir.
Yavru alabalık gökkuşağı alabalığı balık unu fındık küspesi protein zeolit.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü
TAGEM/HAYSUD/2015/A11/P-01/9
Bu çalışma; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından, TAGEM/HAYSUD/2015/A11/P-01/9 nolu proje ile desteklenmiştir.
In this study, the effects of rations prepared by using different amounts of hazelnut pulp and zeolite instead of fish flour which were used as protein source in trout feeds on growth performance, feed evaluation and digestibility rates of juvenile Rainbow trout have been examined. In this study, juvenile Rainbow trout (the average 13.35 grams) were fed with 9 different diets for 90 days. According to this, the ration fed young fish was formed of 25% of hazelnut pulp and 6% of zeolite were used instead of fish showed better growth compared to the control group fishes. As a result, it was concluded that in the diets of young rainbow trout, the hazelnut pulp and zeolite may be added instead of fish flour and the rations prepared in this way can be used without any negative effect on growth, feed evaluation and digestibility rates.
Juvenile trout rainbow trout fish flour hazelnut pulp protein zeolite
TAGEM/HAYSUD/2015/A11/P-01/9
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Proje Numarası | TAGEM/HAYSUD/2015/A11/P-01/9 |
Erken Görünüm Tarihi | 6 Temmuz 2023 |
Yayımlanma Tarihi | 7 Temmuz 2023 |
Gönderilme Tarihi | 20 Ekim 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2023 |