ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği

Cilt: 5 Sayı: 2 1 Aralık 2010
  • Ali Osman Öztürk
PDF İndir
EN TR

ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği

Öz

Amerikan yüksek öğretiminde Internet'e dayalı eğitimin özellikle son on yıllık süreçte hızla yaygınlaştığı ve pedagojik etkinlik anlamında ciddi bir mesafe kat ettiği gözlenmektedir. Bu sürece katkı sağlayan birçok etkenin arasında Amerikan yüksek öğretim sisteminin kendine has yapısı ve yüksek öğretime olan artan talebi karşılamada sinirli kaynakların verimli olarak kullanılması öne cıkmış olsa da, internete dayalı eğitim modeli üniversitelerin üzerinde hassasiyetle durduğu stratejik bir açılım haline gelmiştir. Bu çalışmamızda, Amerika Birleşik Devletleri'nde genel olarak uzaktan eğitimin, özel olarak da internete dayalı eğitimin öğrenci, öğretim kadrosu ve üniversiteler çerçevesinde bir değerlendirilmesi yapılacaktır. Söz konusu analize bir örnek teşkil etmesi anlamında, Kuzey Karolayna Devlet Üniversitesi'nde tamamen online sunulan lisans tamamlama programının kuruluş ve isleyiş süreçlerinde elde edilen tecrübeler paylaşılacaktır. Çalışmanın internete dayalı eğitim olanaklarını kullanarak, benzer tarzda eğitim sunmayı hedefleyen kurum ve aktörlere katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Ali Osman Öztürk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2010

Gönderilme Tarihi

15 Şubat 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2010 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Öztürk, A. O. (2010). ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, 5(2). https://izlik.org/JA74LS73XC
AMA
1.Öztürk AO. ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. BEYDER. 2010;5(2). https://izlik.org/JA74LS73XC
Chicago
Öztürk, Ali Osman. 2010. “ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği”. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi 5 (2). https://izlik.org/JA74LS73XC.
EndNote
Öztürk AO (01 Aralık 2010) ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi 5 2
IEEE
[1]A. O. Öztürk, “ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği”, BEYDER, c. 5, sy 2, Ara. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA74LS73XC
ISNAD
Öztürk, Ali Osman. “ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği”. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi 5/2 (01 Aralık 2010). https://izlik.org/JA74LS73XC.
JAMA
1.Öztürk AO. ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. BEYDER. 2010;5. Available at https://izlik.org/JA74LS73XC.
MLA
Öztürk, Ali Osman. “ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği”. Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi, c. 5, sy 2, Aralık 2010, https://izlik.org/JA74LS73XC.
Vancouver
1.Ali Osman Öztürk. ABD Yükseköğretimi nde İnternete Dayalı Eğitim: Kamu Sektöründe Liderlik Programı Örneği. BEYDER [Internet]. 01 Aralık 2010;5(2). Erişim adresi: https://izlik.org/JA74LS73XC