BibTex RIS Kaynak Göster

Behaviours and Attitudes of Canteen Workers Related to Food Safety

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.03.2013

Öz

Aim: The aim of this study was to determine the attitudes and behaviors of canteen personnel in Pendik Istanbul.
Method: We applied a questionnaire which included questions about sociodemographic features and attitudes toward food safety face to face to all canteen workers.
Results: 86 workers were included in the study. Mean age was 40,52 ±8.23 years. The workers paid mainly attention towards food package, selling condition of foods and expiring date of products. The least attention was paid to promotion articles given with food.
Conclusion: An educational programme of food safety with regular intervals could be effective.

Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları

Yıl 2013, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.03.2013

Öz

Amaç: Bu çalışmanın amacı İstanbul ili Pendik İlçesi’nde faaliyet gösteren okul kantinle­rini işleten ve burada çalışanların besin güvenliği konusundaki tutum ve davranışlarını değerlendirmektir.
Yöntem: Bu amaçla Pendik İlçesinde faaliyet gösteren okul kantinlerini işleten veya bu­rada çalışanlarla yüz yüze görüşülerek katılımcının sosyodemografik özellikleri ve besin güvenliğine yönelik tutum belirleme soruları bulunan bir anket formu uygulanmıştır.
Bulgular: Çalışmaya toplam 86 kişi katılmıştır. Katılımcıların ortalama yaşı 40,52 ±8.23 dür. Gıda maddesinin alımında en çok önemsenen tutumlar; ürün ambalajının sağlam­lığı, yiyecek maddelerinin satış koşulları ve ürünlerin son kullanma tarihleri olmuştur. Katılımcıların en az önemsediği tutum ise ürünler yanında verilen hediyeler (promosyon) dir.
Sonuç: Çalışma sonucunda kantin çalışanlarının besin güvenliği konusunda eğitim alma­sının yararlı olacağı düşünülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Orjinal Çalışma
Yazarlar

Can Öner Bu kişi benim

Binali Çatak Bu kişi benim

Mecnun Yıldız Bu kişi benim

Ayşegül Erdoğan Bu kişi benim

İtibar Canpolat Bu kişi benim

Özgür Seğmen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Öner, C., Çatak, B., Yıldız, M., Erdoğan, A., vd. (2013). Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi, 3(1).
AMA Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. Mart 2013;3(1).
Chicago Öner, Can, Binali Çatak, Mecnun Yıldız, Ayşegül Erdoğan, İtibar Canpolat, ve Özgür Seğmen. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi 3, sy. 1 (Mart 2013).
EndNote Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö (01 Mart 2013) Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi 3 1
IEEE C. Öner, B. Çatak, M. Yıldız, A. Erdoğan, İ. Canpolat, ve Ö. Seğmen, “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları”, Bozok Tıp Dergisi, c. 3, sy. 1, 2013.
ISNAD Öner, Can vd. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi 3/1 (Mart 2013).
JAMA Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. 2013;3.
MLA Öner, Can vd. “Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum Ve Davranışları”. Bozok Tıp Dergisi, c. 3, sy. 1, 2013.
Vancouver Öner C, Çatak B, Yıldız M, Erdoğan A, Canpolat İ, Seğmen Ö. Kantin Çalışanlarının Besin Güvenliği Hakkındakı Tutum ve Davranışları. Bozok Tıp Dergisi. 2013;3(1).
Copyright © BOZOK Üniversitesi - Tıp Fakültesi