Rheumatoid arthritis is a disease that causes to systemic, autoimmune, chronic, polyarthritis and permanent deformities. Age, sex, body mass index, cigarette, alcohol, coffee, vegetables, fruits, fish, cereals and diet regimens bring significant changes in disease activity. In this article, dietary studies that reduce and increase disease activity in patients with rheumatoid arthritis are compiled. Aim of the study is to guide physicians to achieve remission in rheumatoid arthritis with personalized anti-inflammatory diet programs in addition to existing drug treatments.
Romatoid artrit
sistemik, otoimmun, kronik, poliartritte seyreden kalıcı deformitelere yol açan
bir hastalıktır. Yaş, cinsiyet, beden kitle indeksi sigara, alkol, kahve,
sebzeler, meyveler, balık tüketimi, tahıllar ve diyet rejimleri hastalık
aktivitesinde önemli değişimlere yol açarlar. Bu yazıda romatoid artrit
hastalarında hastalık aktivitesini azaltan ve arttıran diyetsel çalışmalar
derlenmiştir. Amacımız mevcut ilaç tedavilerinin yanında kişiye özgü
hazırlanmış anti-inflamatuar diyet programlarıyla romatoid artrit hastalarınn
remisyona ulaşmasında hekimlere yol
göstermektir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Klinik Tıp Bilimleri |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Nisan 2020 |
Kabul Tarihi | 20 Nisan 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1 |
Dergimiz Uluslararası hakemli bir dergi olup TÜRKİYE ATIF DİZİNİ, TürkMedline, CrossREF, ASOS index, Google Scholar, JournalTOCs, Eurasian Scientific Journal Index(ESJI), SOBIAD ve ISIindexing dizinlerinde taranmaktadır. TR Dizin(ULAKBİM), SCOPUS, DOAJ için başvurularımızın sonuçlanması beklenmektedir.