Türk mutfağı, Türkiye’nin kültürel ve turistik
değerlerinden biri olup köklü bir geçmişe sahiptir. Dünyanın en zengin
mutfakları arasında gösterilen Türk mutfağının zenginliğinin ve çeşitliliğinin
korunmasında yöresel yemeklerin tanıtımının ve sürdürülebilirliğinin yeri
oldukça önemlidir. Bu çalışma kapsamında, Bayburt ilinde yöresel yemeklerin
yerel restoranlarda sunulma düzeyleri incelenmiştir. Çalışmadan elde edilen
veriler ışığında, Bayburt tavanın yöresel yemekler arasında restoranlarda en
çok sunulan yemek olduğu, bunun dışında yer alan yemeklerin yerel restoranlarda
sunulma düzeylerinin çok düşük olduğu ve yöresel mutfak kültürünün
restoranlarda yeterince yaşatılamadığı sonuçlarına varılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 2 |