BibTex RIS Kaynak Göster

İbn-i Tüfeyl ve Jean Jacques Rousseau’da Din Kavramı Üzerine Bir Karşılaştırma/A Comparation on Concept of Religion in Ibn-i Tufeyl and Jean Jacques Rousseau

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Bu çalışmanın konusu iki farklı coğrafya ve kültürde yaşamış iki düşünür olan
İbn-i Tufeyl ve Jean Jacques Rousseau’nun din görüşleridir. İki düşünürün din görüşlerini ana hatlarıyla ele aldık ve birbiriyle karşılaştırdık. Konuyu ele alınırken önce kısaca sosyolojik açıdan din konusuna değindik. Çalışmanın sistematiği açısından İbn-i Tufeyl ve Rousseau’nun kısaca hayat hikâyelerine, yetiştiği çevreye ve genel olarak fikirlerine yer verildi.
İki düşünürün din görüşünü detaylandırırken de Tanrı inancı, Tanrının özellikleri, aklın ve vahyin yeri dolayısıyla bilgi kaynağı, insanın Tanrı ile ilişkisi, bu
bağlamda dinin ibadet şekli üzerinde duruldu. Çalışmanın veri kaynakları birinci
derecede iki düşünürün kendi eserleri olmuş, ihtiyaç oldukça ilgili kaynaklara da
müracaat edilmiştir. Çalışma bu iki düşünürün ele alınan fikirlerinin karşılaştırılması ile bitirilmiştir.

The matter of study is thoughts of İbn Tufeyl and J.J. Rousseau on religion,
two thinker who have been lived in two different geography and culture. We approached these two thinkers thoughts on religion generally and compared. Firstly we fered the topic of religion from the aspect of religion shortly. It was mentioned briefly the life story of İbn Tufeyl and J.J. Rousseau, the enviroment they grown up and their general thoughts in the systematic of study.
When we detail two thinkers thought on religion it was elaborated on faith of
god, properties of god, the place of intelligence and revealation thereby source of information, relation between human and god and in this context religious practicetype. The data sources of study mainly these thinkers works and it was appealed related sources when it was needed. The study has been concluded with comparsion of elaborated thoughts of these two thinkers.

Yıl 2013, Cilt: 1 Sayı: 1, 0 - 0, 25.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Abdullah İnce Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ekim 2016
Gönderilme Tarihi 29 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD İnce, Abdullah. “İbn-I Tüfeyl Ve Jean Jacques Rousseau’da Din Kavramı Üzerine Bir Karşılaştırma/A Comparation on Concept of Religion in Ibn-I Tufeyl and Jean Jacques Rousseau”. Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 1/1 (Haziran 2016).


Crossref Sponsored Member Badge  Crossref Cited-by logo        13970    13971   13972    13973  13974  

Creative Commons Lisansı
        

Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.