BÜST Dergisi'nin yayın alanına giren, yayın ilkeleri ve yazım kurallarına uyan makaleler değerlendirilmek üzere kabul edilecektir. Dergiye iletilen yazıların, başka bir yayın organında daha önce yayınlanmamış olduğu Telif Hakkı Devir Sözleşmesi’nde beyan edilecektir. Başvurularda yazar ve hakem kimlikleri birbirlerine bildirilmeyecektir. Bu amaçla sisteme gönderilen dosyanın kişisel bilgiler (isim, kurum, üst veri vb.) içermediğinden emin olunacaktır. Gönderilen makalenin aynı anda iki dergide hakem sürecinde olmaması gerekecektir. BÜST Dergisi'nde yayınlanacak yazıların tüm sorumluluğu yazar(lar)ına ait olacaktır. Yazarlara tanınan zaman diliminde sisteme yüklenmeyen makalelerin süreçleri Yayın Kurulu tarafından sona erdirilecek ve makale yazar(lar)ına iade edilecektir. Yayın çeşitliliğinin korunması adına bir yazarın (ortak yazarlı makalelerde her isim için geçerlidir) yayınlanan iki makalesi arasında en az bir sayı olacaktır ve bir yazar iki yıl içerisinde en fazla iki makale yayınlayabilecektir. Makalenin daha önce bildiri, tez çalışması, ya da farklı bir araştırmanın bir bölümü olma durumu varsa, buna dair ek açıklamalar metin içerisinde ve Telif Hakkı Devir Sözleşmesi’nde ayrılan ilgili alanda belirtilecektir.
Yazarlar makalenin içeriğinden sorumlu olacaklardır ve belirtilen yayın etiğine uymalıdırlar. Dergiye gönderilen makaleler Turnitin ya da Ithenticate benzerlik inceleme yazılımları ile oluşturdukları özgünlük raporunu tam metin dosyası ile sisteme yükleyeceklerdir. Özgünlük raporlarında oluşabilecek uyuşmazlıklar yazarların sorumluluğunda olacaktır. %15 ve fazla benzerlik oranı olan makaleler reddedilecektir.
BÜST Dergisi’nde yayın süreçlerinin ve bilginin tarafsız ve saygın bir şekilde gelişimini sağlamak adına sürecin tüm paydaşlarının (yazar, editör, hakem, yayıncı, okur) Committee on Publication Ethics (COPE) tarafından yayınlanan yönergeler dikkate alınarak hazırlanan etik görev ve sorumluluklara uyması beklenecektir. (https://publicationethics.org)