Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Karahanlılar Devri’ndeki Uygurların Yeme İçme Kültürü Hakkında

Yıl 2024, Sayı: 5, 41 - 44, 30.05.2024
https://doi.org/10.5281/zenodo.11372389

Öz

Karahanlılar Devri’nde Uygurlar, daha önce dağınık kabile hayatından yerleşik hayata geçerek çiftçilik yapmış, medeniyet yönünden oldukça önemli ilerlemeler katetmiştir. Karahanlılar Devri’ndeki Uygurların yeme içme kültürü, bu devirdeki Uygurlar tarafından yaratılan kültür içinde en renkli ve en çekici kültür olarak kabul edilir. Makalede yazar, Divanü Lügat’it-Türk’te yer alan yeme içmeye ait bilgilerden faydalanarak o devirdeki Uygurların yeme içme kültürlerinden kısaca bahseder.

About the Food and Drink Culture of the Uyhurs in the Karakhanid Period

Yıl 2024, Sayı: 5, 41 - 44, 30.05.2024
https://doi.org/10.5281/zenodo.11372389

Öz

During the Karakhanid Period, Uyghurs switched from a scattered tribal life to a settled life, engaged in farming, and made significant progress in terms of civilization. The eating and drinking culture of the Uyghurs in the Karakhanid Period is considered the most colorful and attractive culture among the cultures created by the Uyghurs of this period. In the article, the author briefly talks about the food and drink culture of the Uyghurs of that period, using the information about food and drink in Divanü Lügat'it-Türk.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Edebi Çalışmalar (Diğer)
Bölüm Çeviri
Yazarlar

Esra Emet

Erken Görünüm Tarihi 30 Mayıs 2024
Yayımlanma Tarihi 30 Mayıs 2024
Gönderilme Tarihi 7 Nisan 2024
Kabul Tarihi 27 Mayıs 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Sayı: 5

Kaynak Göster

APA Emet, E. (2024). Karahanlılar Devri’ndeki Uygurların Yeme İçme Kültürü Hakkında. Comparative Turkish Dialects and Literatures(5), 41-44. https://doi.org/10.5281/zenodo.11372389