Dergi Kurulları

Baş Editör

Prof. Dr. Serkan SELLİ Çukurova University Türkiye
Gıda Biyoteknolojisi

Editör Asistanı

Arş. Gör. Zeynep Yaren PEHLİVAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gıda Mühendisliği

Editörler Kurulu

Prof. Dr. Hasan Hüseyin ÖZTÜRK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Ziraat Mühendisliği
Prof. Dr. İbrahim ORTAŞ Çukurova Üniversitesi Türkiye
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri
Prof. Dr. Hakan ÖZKAN CUKUROVA UNIVERSITY Türkiye
Genetiği Değiştirilmiş Tarla ve Mera Bitkileri , Tarla Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller, Tarımda Bitki Islahı
Prof. Dr. Haydar ŞENGÜL Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Türkiye
Doğal Kaynak Yönetimi, Tarım Ekonomisi, Kırsal Kalkınma, Tarım İşletmeciliği, Tarım Arazisi Yönetimi
Doç. Dr. Burçak KAPUR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ Türkiye
Sulama Sistemleri
Prof. Dr. Uğur SERBESTER ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ Türkiye
Hayvan Besleme, Zootekni, Genetik ve Biyoistatistik
Prof. Dr. Haşim KELEBEK Bir kuruma bağlı değildir Türkiye
Gıda Mühendisliği, Fermantasyon Teknolojisi, Gıda Teknolojileri, İçecek Kimyası ve İçecek Sensör Bilimi
Dr. Öğr. Üyesi Orhan BOZAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ Türkiye
Fitopatoloji
Prof. Dr. Zümrüt AÇIKGÖZ EGE ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ Türkiye
Hayvansal Üretim
Doç. Dr. Emel OZ ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Gıda Bilimleri, Et Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojileri
Prof. Dr. Ahmet Naci ONUS AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Sebze Yetiştirme ve Islahı, Tarımsal Biyoteknoloji
Doç. Dr. Ufuk GÜLTEKİN Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Türkiye
Tarım Ekonomisi
Doç. Dr. Özhan ŞİMŞEK Erciyes Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bahçe Bitkileri Bölümü Türkiye
Sekans Analizi, Hayvan Hücresi ve Moleküler Biyoloji, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı, Meyve Yetiştirme ve Islahı, Tarımsal Biyoteknoloji
Prof. Dr. Eşref İRGET E.Ü . Ziraat Fak Türkiye
Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Toprak Bilimleri ve Bitki Besleme (Diğer)
Prof. Dr. Ayten NAMLI ziraat fakültesi Türkiye
Toprak Bilimi ve Ekolojisi, Toprak Biyolojisi, Toprak ve Su Kaynaklarının Korunması ve Islahı
Prof. Dr. Abdullah SESSİZ Dicle Üniversitesi Türkiye
Ziraat Mühendisliği, Biyosistem, Sulama Sistemleri, Tarım Makine Sistemleri, Tarım Makineleri, Tarımsal Enerji Sistemleri
Prof. Dr. Savaş KORKMAZ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ, BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ Türkiye
Fitopatoloji, Tarımda Bitki Virolojisi
Prof. Dr. Handan VURUŞ AKÇAÖZ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, ZİRAAT FAKÜLTESİ Türkiye
Çiftlik İşletmeleri, Tarımsal Yönetimde Pazarlama, Tarım İşletmeciliği, Tarım Ekonomisi (Diğer), Çiftlik Yönetimi, Kırsal Yönetim ve Tarımsal İşletme, Tarım, Arazi ve Çiftlik Yönetimi (Diğer)
Dr. Öğr. Üyesi Sevil CANTÜRK ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Şarapçılık ve Bağcılık, Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı (Diğer)
Prof. Dr. Emin Bülent ERENOĞLU Çukurova Üniversitesi Türkiye
Matematik, Ziraat, Veterinerlik ve Gıda Bilimleri, Bitki Besleme ve Toprak Verimliliği

Uluslararası Editörler Kurulu

Prof. Dr. Mohamed BOUAZIZ Higher Institute of Biotechnology of Sfax, Department of Food Technology Tunus

Prof. Mohamed Bouaziz was awarded PhD from Sfax University, Tunisia and Kew Gardens, London UK. He has been working on the Analytical organic chemistry and Food Chemistry for the past 25 years. Now, as a full Professor, he is Director of Studies and member of the Scientific Council at the College of Biotechnology, named “Higher Institute of Biotechnology of Sfax-Tunisia” of the University of Sfax. He is in addition a Scientific Evaluator Expert of the Euro-Mediterranean projects, Scientific Evaluator Expert CNEAR assessments of research laboratories in Tunisia and Member of the National Commission. He has benefitted from training at MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI)-Massachusetts Institute of Technology (USA) as part of the MIT-Educator Tunisia program that is a program responding to new challenges of higher education in life sciences, curriculum design and implementation, with emphasis on Innovation teaching skills. He has published more than 250 papers in top-ranked International Food Chemistry journals and engineering (h-index=60 in Scopus). Prof. Bouaziz is member of Editorial Boards of 4 journals and a guest editor of Molecules. He has extended his valuable service for many years and has been a recipient of many award and grants. His international experience includes various programs, contributions and participation in different countries for diverse fields of study. Recently in August 2022 he had the presidential prize of Tunisia for the best researcher and inventor as well as the prize of the governorate of Sfax and the University of Sfax for the best researcher of the university.

Gıda Teknolojileri
Prof. Dr. Dritan TOPİ University of Tirana, Faculty of Natural Sciences Arnavutluk

Graduaded from University of Tirana, in Food Chemistry.

Actually is Full Professor, at Department of Chemistry, Faculty of Natural Sciences.

Lecturer of Organic Chemistry; Toxicological Chemistry; Chemistry of Natural Products; Applied Organic Chemistry.
Research activity is focused on studying of secondary metabolites, mycotoxins. Food safety, risk assessment.  Food metabolomics, food authentication.
Studying primary and secondary constituents in olive oil,
Antibiotics in food, feed, and the environment.

Kimya, Organik Kimya (Diğer), Gıda Ambalajlama, Saklama ve İşleme, Gıda Güvenliği, İzlenebilirliği, Sertifikasyonu ve Özgünlüğü, Gıda Kimyası ve Gıda Sensör Bilimi, Gıda Mikrobiyolojisi, Hububat Teknolojisi, Temel Gıda İşlemleri, Yağ Teknolojisi, Gıda Bilimleri (Diğer), Tarımsal Biyoteknolojik Tanılama
Prof. Dr. Stefano LA MALFA Arboriculture and Fruitculture, Department of Agriculture, Food and Environment of Catania University İtalya

Catania Üniversitesi, Tarım, Gıda ve Çevre Bölümü, Bahçecilik ve Meyvecilik, Catania, İtalya

Meyve Yetiştirme ve Islahı
Son Güncelleme Zamanı: 5.03.2025 17:21:08

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi” yayın hayatına 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle “Çukurova Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi” adıyla devam etmektedir.


logo_224x57_white.gif       ResearchBib User Pictureroot indexing ile ilgili görsel sonucu